Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Raed Arafat: „Starea de urgență s-ar putea prelungi cu încă o lună”
WhatsApp
Starea de urgenţă cauzată de pandemia de coronavirus s-ar putea prelungi în România cu încă o lună, a anunţat şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat.
Sursa foto: captură Antena 3

„Dacă vorbim de starea de urgență, e foarte posibil să ajungă să fie prelungită încă o lună. Poate această decizie va fi luată în cursul săptămânii viitoare (săptămâna aceasta - n.r.), înainte să ajungem la data limită a stării de urgență”, a spus Raed Arafat, potrivit digi24.ro.

În ce priveşte perioada în care trebuie menținute măsurile pentru prevenirea infectărilor, Arafat a precizat: „Starea critică, depinde – în unele țări a urcat și după, a început coborârea. În altele s-a menținut. Nu cred că vom ieși din starea de combatere a virusului înainte de sfârșitul lunii mai. Depinde cum va evalua situația”.

Încă cinci persoane și-au pierdut viața din cauza coronavirusului, în România, astfel că bilanțul morților a ajuns, luni dimineaţă, la 156.

 

Orban spunea că prelungirea stării de urgenţă se va decide în funcţie de evoluţia epidemiei 

 

Premierul Ludovic Orban spunea vineri că prelungirea stării de urgenţă se va decide în funcţie de evoluţia epidemiei de coronavirus.

Tot vineri, președintele Klaus Iohannis a spus că ne așteaptă o perioadă grea, până vom atinge vârful crizei, și a făcut apel la românii din diaspora să nu vină acasă de Paște.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat pe 16 martie decretul privind instituirea stării de urgenţă pe teritoriul României pentru 30 de zile.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
19 apr 2024, 22:40
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel