Mirosurile din frigider sunt foarte frecvente, deoarece depozităm tot felul de alimente înăuntru, mai ales vara. Uneori se poate întâmpla ca un miros puternic să pătrundă în frigider până la punctul în care este foarte greu de îndepărtat.
Din când în când, este recomandabil să efectuați o curățare temeinică a frigiderului. Pentru a face acest lucru, este necesar să îl goliți complet și să folosiți produse specifice pentru a o dezinfecta. De asemenea, este posibil ca grăsimea să se acumuleze pe pereții frigiderului, ceea ce poate favoriza reproducerea germenilor.
Dacă frigiderul dvs. emană un miros neplăcut, este posibil ca un aliment să fie în stare alterată. Identificați alimentele care provoacă mirosul și îndepărtați-le imediat, înainte ca acestea să contamineze alimentele din jur.
Dacă nu puteți identifica sursa mirosului, frigiderul dumneavoastră are probabil nevoie de o curățare generală. Vă recomandăm să curățați frigiderul o dată la două luni, pentru ca alimentele să fie păstrate în mod corespunzător. Curățenia generală include, de asemenea, dezinfectarea sertarelor și a tăvilor. Prin urmare, este necesară o curățare în profunzime!
* Opriți aparatul și scoateți aparatul din priză sau deconectați-l de la priza electrică.
* Scoateți alimentele și păstrați-le într-un loc răcoros. Dacă este posibil, puneți-le în pungi reci cu cuburi de gheață.
* Curățați frigiderul cu o cârpă moale, apă călduță și puțin oțet sau bicarbonat de sodiu. Apoi clătiți doar cu apă.
* Curățați garnitura ușii, apoi uscați-o complet.
* După ce ați curățat frigiderul, porniți din nou aparatul și așezați alimentele pe rafturile corecte.
Se recomandă să nu se utilizeze produse de curățare sau solvenți abrazivi, cum ar fi clorura sau acizii. În ciuda curățării temeinice, mirosul neplăcut poate persista.
Pentru a evita acele mirosuri neplăcute din frigider, este important să știți cum să depozitați alimentele.
În primul rând, se recomandă să depozitați alimentele în recipiente închise ermetic pentru a le menține proprietățile și pentru a nu contamina alte alimente. Odată protejate, acestea trebuie depozitate în sertarele respective.
Alimentele ușor perisabile, cum ar fi carnea și peștele, trebuie așezate pe raftul de jos, brânza, laptele și mezelurile pe raftul din mijloc, alimentele gătite, iaurtul, pe raftul de sus, iar fructele și legumele în compartimentul inferior. Pentru băuturi, sosuri și unt în compartimentul din ușa laterală.
Cu toate acestea, puteți folosi, de asemenea, trucuri pentru a preveni mirosurile neplăcute, plasând în interiorul frigiderului absorbanți naturali de mirosuri eficienți, siguri și ieftini. Printre acestea, puteți folosi dopurile de plută.
În loc să le aruncați, le puteți folosi pentru a elimina mirosurile neplăcute! Pur și simplu tăiați dopul în două și adăugați câteva picături de ulei esențial cu parfumul dorit. Dacă vă plac citricele, acest lucru este perfect, deoarece această aromă este folosită pe scară largă în bucătărie.
Așezați dopul aromat într-un pahar sau chiar pe o farfurie și puneți-l în frigider. Pluta va degaja un miros plăcut de citrice și va asigura că mâncarea nu va absorbi mirosuri neplăcute. Pentru ca acest remediu să fie eficient, asigurați-vă că îl înlocuiți în mod regulat, la fiecare 2-3 zile.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News