Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Pune puțină făină în tigaie când faci ouă ochiuri. Cele mai bune trucuri de la bunica pe care trebuie să le cunoască orice gospodină
WhatsApp
Bucatele bunicii tale sunt probabil cele mai bune din lume. Tocănița sau prăjitura pe care le pregătește cu atâta dragoste și care, cu siguranță, sunt unele dintre cele mai bune delicatese pe care le-ați gustat vreodată. Nimeni nu se va îndoi: bucătăria „bunicii” – fie a ta, a ei sau a oricui altcuiva – este sinonimă cu tradiția, cu preparate pregătite în cantități generoase, de neatins, de neînlocuit.
Pune puțină făină în tigaie când faci ouă ochiuri. Cele mai bune trucuri de la bunica pe care trebuie să le cunoască orice gospodină

Este suficient să privim spre haute cuisine, unde nu sunt puțini bucătari renumiți care indică bunicile lor ca sursă de inspirație pentru creațiile lor avangardiste. Dar, dincolo de rețetele care s-au transmis din generație în generație, bucătarii de toate vârstele au moștenit și mici trucuri care facilitează procesele culinare și pe care orice gospodină trebuie să le știe.

Citește și Truc moștenit de la bunici cu foi de dafin și bicarbonat. Rezultat magic pentru hainele tale!

Mulți bucătari renumiți indică bunicile lor ca o sursă de inspirație pentru creațiile lor de avangardă. Este cazul Rosei, de 20 de ani la cârma restaurantului Can Fusté din Barcelona. Autodidactă în pregătirea ei, bucătarul catalan recunoaște că mătușa și bunica ei au învățat-o câteva trucuri care ajută la accentuarea aromei mâncărurilor și la accelerarea timpilor de gătit.

„Sunt trucuri ale vieții”, spune bucătarul. La aproape 70 de ani, încă le pune în practică. Astăzi vă vom prezenta câteva dintre ele.

 

Trucuri pentru leguminoase

 

Năutul uscat este una dintre leguminoasele care durează cel mai mult să se gătească: trebuie înmuiat timp de 12-24 de ore și apoi gătit aproximativ două ore. Pentru a ușura procesul, Rosa explică că înainte de a pune năutul la fiert, adaugă o linguriță de bicarbonat de sodiu, le faci un masaj și apoi le clătești după trei minute. 

Procedura este diferită cu lintea și fasolea. Bucătarul detaliază că „trebuie să le sperii”, expresie care se referă la faptul de a turna puțină apă rece în timp ce se gătesc. Unii oameni recomandă să „tăiați” gătitul în acest fel de până la trei ori.

 

Trucuri pentru legume mai verzi și mai puțin mirositoare

 

Este o regulă nescrisă că legumele și fructele, cu cât sunt mai colorate, cu atât sunt mai gustoase. În cazul fasolei verzi, trucul este simplu: trebuie să le scufundați în apă rece și gheață după ce le-ați fiert. Păstrează astfel culoarea originală.

Pentru a pune capăt aromei caracteristică – și uneori neplăcută – pe care o emană conopida, există și câteva remedii infailibile. Doar adăugați o linguriță de lapte sau o bucată de lămâie în apa de gătit.

Vezi și De ce să pui un borcan cu sare în dulapul cu haine. Cele mai populare trucuri cu sare

 

Trucuri de gătit ouă

 

Când vine vorba de gătit ouă, fie că sunt prăjite sau fierte, cheia este în sare. Adăugarea unui vârf de sare în timp ce se gătesc face dificilă spargerea cochiliei, dar este mai ușor să o îndepărtați mai când sunt gata.

De asemenea, puțină sare sau făină în tigaie previne stropirea uleiului încins la prăjit.

 

Pentru a salva ciorbele prea sărate

 

Ciorbe sărate? Soluția este să includeți în gătit un cartof întreg decojit. Dacă, în schimb, sunt prea acide, problema poate fi rezolvată cu puțin bicarbonat de sodiu.

Încearcă și Bagă o ceapă în mașina de spălat. Trucul genial la care nu te-ai gândit vreodată

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
pixel