Aspectul impecabil al obiectelor sanitare nu va permite păstrarea acestora decât prin curățare și curățare regulată.
Din motive evidente, vasul de toaletă necesită cea mai mare atenție și o curățare regulată, iar suprafața interioară a rezervorului nu face excepție.
Dacă cisterna nu este curățată, în timp se vor forma depozite groase pe pereții vasului de WC și pe mecanismul de scurgere, ceea ce poate duce la deteriorarea întregului mecanism.
Acizii, alcalii și abrazivii pot îndepărta calcarul și rugina de pe pereți.
Este posibil să curățați rezervorul de depozite cu ajutorul unor remedii populare, care nu sunt destinate în mod specific acestui scop, dar care se descurcă în mod eficient cu această sarcină. Printre acestea se numără bicarbonatul de sodiu, oțetul, acidul citric și cola.
În plus, puteți folosi pastă de dinți, care se recomandă să fie pusă în rezervor.
Mentolul se va amesteca cu apa și va îndepărta mirosurile neplăcute, în timp ce sodiul, potasiul și fluorul din pasta de dinți vor împiedica formarea plăcii pe faianță sau ceramică.
Toaleta va fi strălucitoare ca nouă după acest tratament. Toaleta trebuie curățată cu pastă de dinți după 2-3 zile.
Aceasta este una dintre cele mai rentabile și eficiente modalități de rezolvare a problemei.
Bunicile nostre obișnuiau să pună un pliculeț de ceai în vasul de toaletă. Iată un secret care te va fac să scapi de multe probleme.
S-ar părea că o plic de ceai folosit de mult timp este 100 % un deșeu. Însă poate fi refolosit cu succes.
Acesta nu poate fi folosit pentru a prepara o nouă băutură. Nici modalitățile posibile de utilizare a pungii în viața de zi cu zi nu sunt foarte bine cunoscute.
Nu este un secret că placa se formează inevitabil pe interiorul vasului de toaletă. Pentru a o îndepărta, se folosesc diverse remedii, inclusiv "substanțe chimice" destul de agresive.
În acest caz, pungile de ceai sunt foarte utile. De preferință, acestea trebuie să fie umede.
O singură acțiune este suficientă: puneți pliculețele pe zonele murdare ale instalațiilor sanitare.
Nu trebuie să faceți nimic altceva: pliculețele trebuie să rămână pe vasul de toaletă. Este recomandabil să așteptați cel puțin câteva ore.
Apoi, pungile sunt îndepărtate, iar vasul de toaletă este șters cu un instrument de curățare. De obicei, acest din urmă rol este jucat de o perie de toaletă.
Rezultatul acțiunilor simple de mai sus ar trebui să fie îndepărtarea plăcii bacteriene și să readucă vasul de toaletă la strălucirea sa inițială. În plus, nu vor fi detectate mirosuri "inutile".
Dacă vă place să beți ceai la pliculețe, atunci nu trebuie să le aruncați după utilizare. Pliculețele de ceai folosite pot fi foarte utile în gospodărie.
Vedeți mai multe AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News