„Astăzi se va decide, se trece la formalizarea comisiei pentru anchetă în afacerea 'Sparanghelul'. Este evident că avem nevoie de informaţii, să ştim exact ce s-a întâmplat acolo, nu s-au luat măsuri de către autorităţile române pentru a proteja atât dreptul la sănătate, cât şi dreptul la muncă onestă şi corectă a românilor care au plecat acolo. Este evident dreptul românilor să plece pentru a-şi căuta un trai mai bun, dar acest lucru, mai ales în contextul în care deplasarea lor s-a făcut în urma unor înţelegeri diplomatice, este natural ca autorităţile statului să răspundă şi să ne spună ceea ce au făcut pentru a-i proteja. Sunt dovezi indiscutabile că nu au fost decizii individuale ale cetăţenilor, au fost companii, din informaţiile care circulă în mass-media, care şi-au înfiinţat puncte de lucru în Germania aducând oameni acolo şi apoi, pe unii dintre ei, abandonându-i.
Ambasada României, reprezentantul Ministerului Muncii în Germania nu au acţionat aşa cum era de aşteptat din partea lor. Această comisie vine să scoată adevărul la lumină şi să aflăm şi noi cum a fost posibil ca peste 2.000 de cetăţeni români să plece cu autocare, cu maşini, cu avioane din zone infestate”, a spus Romaşcanu, într-o conferinţă de presă, la finalul Biroului Permanent Naţional al PSD.
El a adăugat că s-a luat decizia în unanimitate, în Biroul Permanent Naţional, de a face o comisie şi pentru anchetarea achiziţiilor din timpul pandemiei.
„Există ONG-uri, printre care Transparency International România, care au solicitat Guvernului publicarea tuturor achiziţiilor făcute în această perioadă. Deci nu numai noi cerem acest lucru. Este natural ca românii să ştie cum s-au cheltuit banii lor în această perioadă, văzând tot felul de informaţii care au fost în spaţiul public legate de achiziţii cel puţin scandaloase, cu măştile de la Giurgiu, de la acea bodegă dintr-o comună din Giurgiu cu un singur angajat, şi aşa mai departe”, a menţionat el.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News