Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Proteste la Budapesta. Mii de oameni au cerut demisia lui Viktor Orban
WhatsApp
Au fost manifestații la Budapesta împotriva guvernului Viktor Orban. 
Viktor Orban, declarații rasiste. Liderii de grupuri din Parlamentul European îi condamnă declaraţiile

Mii de oameni au ieșit în stradă marți în Budapesta, cerând demisia premierului Viktor Orban în urma unei înregistrări audio care sugerează implicarea unui membru al guvernului său într-un caz de corupție, conform AFP.

Apelul la proteste a venit după ce Peter Magyar, avocat și fost colaborator al partidului naționalist unguresc, a făcut publică o înregistrare audio în care se pretinde că se discută despre o anchetă de corupție în care este implicat un fost adjunct al ministrului justiției Judit Varga.

"Nu vom tolera sufocarea celui mai mare scandal politic și juridic din ultimii treizeci de ani", a spus Magyar celor prezenți la protest, cerând și demisia procurorului general Peter Bolt.

Protestatarii s-au îndreptat spre Parlament

 

Câteva mii de oameni s-au adunat inițial în fața Parchetului General, iar protestul a continuat să crească pe măsură ce s-a îndreptat spre o piață în apropierea Parlamentului.

În înregistrarea audio postată online de Peter Magyar, care a fost căsătorit cu fostul ministru al justiției Judit Varga, este vorba despre o conversație despre presupusa manipulare a unei anchete de corupție, în care este implicat un membru al cabinetului lui Viktor Orban, Antal Rogan și echipa sa.

Magyar susține că înregistrarea a fost făcută în ianuarie 2023, după ce soția sa de atunci l-a implicat pe Rogan și echipa acestuia în anchetă. Judit Varga a negat acuzațiile, susținând că a fost constrânsă să facă acele declarații.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel