Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Proteste în Italia. Green Pass-ul obligatoriu provoacă greve în rândul angajaţilor: „Doar aici trebuie să plătești pentru a intra la muncă” - VIDEO
WhatsApp
Peste 5.000 de oameni protestează în Italia. Presa din Peninsulă vorbește despre „prima demonstrație istorică” a angajaților Forțelor Aeriene Italiene, în fața bazei militare din Sigonella, Sicilia.
Proteste în Italia. Green Pass-ul obligatoriu provoacă greve în rândul angajaţilor: „Doar aici trebuie să plătești pentru a intra la muncă” - VIDEO

Peste 5.000 de participanți sunt la eveniment până la ora difuzării acestei știri, dar oamenii continuă să sosească, aglomerând zona mare din fața Porții 4 a Portului Trieste.

Oamenii scandează lozinci precum „Libertate” sau „Fără Green Pass”.

„Portul funcționează, evident. În unele pasaje vor exista dificultăți, dar funcționează. Am cerut să menținem protestul pașnic, evitând coliziunile frontale pentru a nu deteriora economia unei țări, deoarece dăunarea activității Portul de la Trieste înseamnă deteriorarea unui număr mare de companii care lucrează în industriile conexe”, a precizat președintele regiunii, Massimiliano Fedriga, pentru SkyTG24.

 

 

Primul protest al Forțelor Aeriene

 

O demonstrație împotriva certificatului verde o fac în aceste momente și aproximativ 200 de lucrători de pe șantiere de construcție împreună cu un camion în tranzit care s-a oprit, a blocat efectiv accesul din nord la zona portuară din Ancona. Din acest motiv, poliția rutieră a închis accesul la „trecere” care duce de la drumul de stat la zona portului: s-au format cozi lungi de mașini de-a lungul Flaminiei și de mașini și vehicule grele de-a lungul rampei de ocolire.

Protestul împotriva certificatului verde marchează o dată istorică pentru Sigonella: primul protest al Forțelor Aeriene în fața porților de intrare a bazei militare italiene împotriva „certificatului verde”. Manifestația, la care au participat câteva zeci de manifestanți, a avut loc la orele programate: de la 7:00 la 07:25. „Protestul pașnic”, a explicat Alfio Messina din Siam, „se referă la libertatea de a intra liber la locul de muncă fără a fi nevoie să scoată bani din portofel și să poată profita de teste gratuite, garantate de stat”.

 

Nemulțumiri din partea șoferilor de camioane

 

În prezent, nu există probleme legate de introducerea obligației Green Pass în portul Napoli. Situație sub și în aeroport în care, așa cum este confirmat de reprezentanții companiei, „marea majoritate a lucrătorilor sunt vaccinați”. În acest moment, niciun disconfort și niciun protest.

O lungă coadă de camioane, care vin în cea mai mare parte din nordul Italiei, este blocată în Portul Genova. 100 de muncitori fără permis verde nu sunt de serviciu de azi dimineață de la 6:30 și blochează intrarea cu camioanele pe care trebuie să le descarce. În acest moment nu există o tensiune deosebită, doar multă nemulțumire din partea șoferilor de camioane.

Coordonarea lucrătorilor portuari fără permis verde a blocat atât poarta internațională din San Benigno, cât și terminalul de feriboturi. Aici manifestanții lasă oamenii să treacă, dar nu mărfurile. Unele camioane sunt la coadă la intrare și nu pot accesa docurile. În prezent, însă, funcționarea portului nu este compromisă, din cauza numărului redus de nave care sosesc, dar nivelul tensiunii crește.

 

„Doar în Italia trebuie să plătești pentru a intra la muncă”

 

Situație liniștită în această dimineață în Portul Veneției: muncitorii portului marinar din lagună s-au prezentat cu toții la muncă. „Este o zi normală”, confirmă pentru ANSA Mauro Piazza, președintele Noii Companii a Lucrătorilor de Porturi din Veneția. „La noi nu există greve sau blocaje la porți”. Dintre cei 180 de lucrători care lucrează în port (120 de angajați, 30 în portul Chioggia și 30 externi), toți, cu o singură excepție, sunt la serviciu.

100 de persoane, inclusiv muncitori fără certificat verde, din mișcarea „La Variante Torinese”, s-au adunat în această dimineață în zori în fața porților Fiat Avio din Rivalta.

„Lucrez aici de 32 de ani”, spune Francesco, „și astăzi nu pot intra pentru că nu sunt vaccinat. Ne privează de libertate. Doar în Italia trebuie să plătești pentru a intra la muncă”.

„Acasă am trei copii”, adaugă Roberto, angajat într-o companie alimentară din zonă. „Trebuie să lucrez, dar vaccinarea sau testarea este un adevărat șantaj pentru că nu se ține cont de faptul că pentru mulți nu este doar un cost, dar o problemă psihofizică”.

„Nu înțeleg de ce nu folosesc teste de salivă, în loc să ne strice nasul”, comentează Enrico, care nu are intenția de a se vaccina.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel