Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Proteste de amploare împotriva lui Macron: „Se închină lui satan!“
WhatsApp
Zeci de mii de persoane au protestat, marți, în Bangladesh clamând boicotarea produselor fabricate de francezi. Ei au scandat lozinci împotriva președintelui Macron despre care spun că „se închină lui satan“.

Protestatarii au dat foc unor bannere imprimate cu chipul lui Emmanuel Macron, după ce președintele Franței a apărat libertatea de exprimare cu privire la caricaturile în care este înfățișat profetul Mahomed, potrivit Al Jazeera. 

Protestatarii au ars marți o efigie a lui Macron în timpul marșului lor din Dhaka, scandând: „Boicotează produsele franceze” și cerând pedeapsa liderului francez pentru presupusa sa islamofobie.

„Macron este unul dintre puținii lideri care se închină lui Satana”, a declarat Ataur Rahman, un lider al IAB la mitingul de la moscheea națională Baitul Mukarram, de unde a început marșul.

Autoritățile estimează că peste 40.000 de persoane au participat la marșul organizat de un partid islamist. Protestul a fost oprit înainte ca manifestanții să ajungă aproape de ambasada franceză. Demonstrația s-a încheiat fără violență, după ce forțele de ordine au amplasat baricade din sârmă ghimpată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel