Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Propunerile procurorului din dosarul 10 august: Măsuri pentru protecția magistraților
WhatsApp
Ionel Corbu, procurorul care a instrumentat dosarul 10 august 2018, a spus la interviul pentru șefia Secţiei parchetelor militare că și magistrații sunt vulnerabili când părăsesc birourile și trebuie măsuri pentru asigurarea protecției lor și a ofițerilor de poliție, scrie Monitorul Justiției.

Întrebat cum ar schimba mentalitatea colegilor, procurorul militar Ionel Corbu a spus că ar face asta, în primul rând, prin dovada exemplului personal.

"Este foarte important să avem empatie cu justiţia, atât din raţiuni ce ţin de latura umană, dar şi din raţiuni care ţin de latura deontologică. Fiecare dintre noi avem mai multe sau mai puţine probleme şi aşteptăm ca justiţia să-şi facă treaba. Fiecare cetăţean se îndreaptă către un organ judiciar, în speţă şi militar, având o problemă şi aşteaptă rezolvarea ei în condiţii de celeritate şi operativitate", a spus procurorul, luni dimineaţă, în faţa comisiei de audiere de la Ministerul Justiţiei, potrivit Mediafax.

De asemenea, Ionel Corbu a mai precizat că și magistrații sunt vulnerabili în fața agresiunilor atunci când părăsesc birourile.

"Este foarte important să manifestăm empatie faţă de cei cu care interacţionăm, mai ales din raţiuni umaniste. M-am gândit la vulnerabilitatea noastră ca cetăţeni, în momentul în care părăsim birourile suntem simpli cetăţeni şi putem fi expuşi unor acte de agresiune. Cred că trebuie luate anumite măsuri pentru asigurarea protecţiei magistraţilor şi a ofiţerilor de poliţie judiciară. Toţi suntem vulnerabili în faţa unor infracţiuni de crimă organizată. Procurorul militar este suveran şi trebuie să fie un manager de caz. El deţine controlul unui dosar", a continuat Ionel Corbu.

Printre obiectivele procurorului se numără, printre altele, reorganizarea activităţii de comunicare cu publicul, îmbunătăţirea imaginii parchetelor militare, inclusiv prin pregătirea purtătorilor de cuvânt, precum şi organizarea unor dezbateri cu reprezentanţi ai presei privind activitatea secţiilor şi parchetelor militare, totul pentru o mai mare transparenţă.

Ionel Corbu a depus ultima declaraţie de avere în 2017 şi, potrivit documentului, a câştigat într-un an, ca prim-procuror militar, 181.691 de lei. Ionel Corbu şi soţia sa deţin două imobile în Bucureşti, unul de 66 mp şi altul de 29 mp, şi mai au, în coproprietate, un teren extravilan în Ilfov de 3.000 mp. De asemenea, în declaraţia de avere figurează două autoturisme: un Renault Fluence din 2011 şi un Volkswagen Touareg din 2005.

Declarațiile au fost susținute la interviul pentru funcţia de procuror-şef secţie - Secţia parchetelor militare a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ).

Ionel Corbu a candidat recent şi pentru funcţia de procuror general al României, dar a fost respins.

Ceilalţi procurori înscrişi în cursa pentru funcţia de procuror şef secţie - Secţia parchetelor militare - PÎCCJ sunt Marius Museanu, Cătălin Ranco Piţu, Paul Truică, Grigore-Florin Popescu şi Florin-Daniel Căşuneanu.

Aceştia susţin interviurile luni şi marţi, la sediul Ministerului Justiţiei, iar alesul îl va înlocui pe generalul magistrat Gheorghe Cosneanu, căruia i s-a respins prelungirea mandatului şi care a cerut la CSM pensionarea.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
pixel