Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Produs alimentar periculos retras de pe rafturile din Mega Image din România
WhatsApp
Mega Image a retras de pe piață un aliment, din cauza unei substanțe din conținutul său, periculoase sănătății. Alertă alimentară în magazinele din România! A fost dată o alertă alimentară.
Produs alimentar periculos retras de pe rafturile din Mega Image din România / Foto: Captură video youtube

Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a anunțat marți, 7 febraurie 2023, că Mega Image a retras de la vânzare un sortiment de chipsuri, care conținea o valoare prea mare de acrilamidă, o substanță dăunătoare organismului.

 

Mega Image retrage din magazine chipsurile Terra Stripe&Blues 

 

Produsul alimentar Terra Chips Stripe&Blues 110 grame, lot: 228 A3, cu termenul de valabilitate: 29/03/2023 a fost retras din toate magazinele Mega Image din România.

„Retragerea produsului de pe piață și rechemarea acestuia de la consumatori au fost declanșate la solicitarea furnizorului, constatându‐se un conținut ridicat de acrilamidă. Toate produsele retrase urmează a fi distruse.

Considerând că sănătatea consumatorilor este cea mai importantă, Mega Image solicită clienților să NU consume produsele cu loturile sus menționate și roagă cu amabilitate să le distrugă sau să le returneze la punctul de vânzare din care s‐a achiziționat produsul. Este necesară prezentarea bonului fiscal. Consumatorii sunt rugați să returneze produsul cu datele menționate mai sus până la data de 17.03.2023.

Le cerem scuze clienților noștri pentru neplăcerea creată și îi asigurăm că monitorizăm permanent calitatea și siguranța produselor noastre”, potrivit unui comunicat de presă emis de ANSVSA.

 

Prețurile alimentelor din România, din ce în ce mai scumpe

 

O altă schimbare care va avea loc în magazinele alimentare din România, este la nivelul prețurilor, care vor crește semnificativ. Unul dintre cele mai comune alimente vizat de aceste creșteri sunt ouăle. Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară (European Food Safety Authority – EFSA) a avertizat că ouăle se vor scumpi enorm în curând din cauza gripei aviare care a decimat fermele de păsări din România.

Potrivit EFSA, aproximativ 50 de milioane de păsări de curte au fost deja sacrificate în Europa. Conform Asociaţiei Crescătorilor de Păsări de Carne şi Ouă, aceste pierderi vor cauza scumpiri de 10-15% în toate supermarketurile.

Inflația și gripa aviară care a omorât milioane de păsări au făcut ca preţul ouălor să ajungă la un nivel record în toată lumea. Din nefericire, în România au avut loc cele mai mari scumpiri din toată Uniunea Europeană, potrivit Comisiei Europene (CE). În prezent, prețul produselor alimentare de bază este mai mare în România decât în Franța, Spania ori Italia, conform capital.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel