Între timp, a clasat parțial dosarul 10 august, într-o soluție care a stârnit ample polemici și în cuprinsul căreia protestatarii din Piața Victoriei au fost comparați cu o ”cultură iremediabil compromisă”, care trebuie ”întoarsă la stadiul de brazdă”.
Cererea de pensionare figurează pe ordinea de zi de marți a Secției pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii:
„Cererea de eliberare din funcţie, prin pensionare, formulată de domnul STOICA DORU GABRIEL, procuror şef al Secţiei de combatere a infracţiunilor de terorism şi criminalităţii informatice din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism”.
Potrivit unor surse judiciare consultate de HotNews.ro, printre cei care i-ar putea lua locul lui Doru Stoica în funcția de procuror şef al Secţiei de combatere a infracţiunilor de terorism şi criminalităţii informatice din DIICOT se figurează Robert Fleckhammer, actualul adjunct al Secției.
La începutul lunii februarie 2020, Doru Gabriel Stoica a cerut să se pensioneze, pentru ca, după numai o săptămână să se răzgândească, fără a-și motiva gestul. „Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât amânarea analizării cererii de eliberarea din funcţie, prin pensionare a domnului STOICA DORU GABRIEL, procuror şef al Secţiei de combatere a infracţiunilor de terorism şi a criminalităţii informatice din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, ca urmare a solicitării acestuia”, potrivit ordinii de zi a ședinței din 11 februarie 2020. La mijlocul lunii iulie 2020, la aproape 2 ani de la reprimarea violentă a mitingului din Piața Victoriei, procurorii DIICOT au clasat parțial dosarul 10 august. Procurorii DIICOT au spus atunci că nu există probe că a fost vorba despre o tentativă de lovitură de stat, așa cum a susținut Jandarmeria Română. DIICOT a afirmat și că nu ar fi fost pregătită din timp reprimarea protestului, așa cum au afirmat o parte dintre manifestanții care au făcut plângeri penale împotriva jandarmilor. Prin urmare, conducerea Jandarmeriei de la acea vreme a fost scoasă de sub urmărire penală.
În ordonanţa de clasare a dosarului "10 august", în care au fost scoși de sub urmărire penală șefii de atunci ai Jandarmeriei, DIICOT a susținut chiar că a existat o complicitate morală a protestatarilor paşnici din Piaţa Victoriei, care nu s-au delimitat de cei care au exercitat violenţe asupra forţelor de ordine, ci chiar s-au amuzat. Mai mult, procurorii au tras concluzia că nu toate victimele "colaterale" ale intervenţiei jandarmilor au fost şi victime "victime inocente".
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News