Publicitate
- smântână - 400 de grame
- maioneză - 400 de grame
- usturoi - o căpățână
- ceapă verde - 1 buchet
- mărar proaspăt - 1 buchet
- pătrunjel proaspăt - 1 buchet.
Sos de usturoi cremos și rafinat. Ingredientul secret care îi conferă o notă delicioasă
Într-un castron adânc, amestecați smântâna și maioneza. Spălați toate verdețurile sub jet de apă și uscați.
Tăiați ceapa verde și adăugați-o în castronul cu smântână cu maioneză.
Mărarul și pătrunjelul, de asemenea, se toacă mărunt și se pune după ceapa verde.
Curățați usturoiul și presați prin presă în sos.
Puteți adăuga sare după gust și amestecați. Sosul este gata de mâncat. Sosul de usturoi se servește cel mai bine rece.
Poftă bună!
AIOLI, cel mai bun sos de usturoi. Un rafinament mediteranean, simplu și rapid
Vezi și
Sosul Mornay este ca un sos bechamel, dar la care se adaugă brânză rasă și gălbenuș de ou, ingrediente care îi sporesc mult aroma. În funcție de țara în care se prepară, poți alege între o brânză sau alta, cele mai folosite fiind brânza Parmezan, Emmental și cheddar alb. Acest sos se servește de obicei cu diferite preparate din legume, pește și crustacee, dar mai ales este folosit pentru a face gratinate.
La StiriDiaspora.ro vă împărtășim o rețetă simplă, dar delicioasă de sos Mornay, perfectă pentru a însoți diferite preparate. Rămâi cu noi, descoperă cum să faci sosul Mornay.
Sos Mornay - Ingrediente:
- 250 mililitri de lapte
- 25 de grame de unt
- 25 de grame de amidon de porumb
- 1 praf de piper negru
- 1 praf de nucșoară
- 1 praf de sare
- 1 gălbenuș ou
- 50 de grame de parmezan ras sau brânză cheddar sau ambele.
Cum se prepară sosul Mornay
Puneți untul într-o cratiță și încălziți la foc mediu, amestecând continuu pentru a se topi. Se adaugă lingura de amidon de porumb întinzând-o pe toată baza, se amestecă și se continuă fierberea la foc mic pentru ca făina să se rumenească.
Se toarnă laptele, se adaugă sare după gust, se condimentează cu piper negru și nucșoară și se amestecă constant până se obține un sos bechamel gros. Până în acest punct, etapele sunt identice cu cele ale oricărei rețete de sos bechamel, diferența care rezultă în sosul Mornay urmează.
Fără a înceta să se amestece, se adaugă parmezanul ras, se lasă să se topească și se amestecă aromele. Puteți amesteca două tipuri de brânză dacă doriți ca sosul dumneavoastră Mornay de casă să aibă o aromă mai intensă. Desigur, trebuie să ții cont de faptul că brânzeturile pe care le folosești trebuie să se topească.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News