Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Probabil cel mai bun sos de usturoi. Îți vine să-l mănânci pe pâine! Rețeta simplă și rapidă
WhatsApp
Un astfel de sos de usturoi cu ierburi poate fi folosit pentru dresingul salatelor sau pentru cartofi. Puteți servi sos de usturoi pentru preparatele la grătar și multe alte feluri de mâncare sau puteți pur și simplu să întindeți sosul pe pâine și să serviți. Încearcă, nu vei regreta!
Probabil cel mai bun sos de usturoi. Îți vine să-l mănânci pe pâine! Rețeta simplă și rapidă

Sos de usturoi - Ingrediente

 

- smântână - 400 de grame

- maioneză - 400 de grame

- usturoi - o căpățână

- ceapă verde - 1 buchet

- mărar proaspăt - 1 buchet

- pătrunjel proaspăt - 1 buchet.

Sos de usturoi cremos și rafinat. Ingredientul secret care îi conferă o notă delicioasă

 

Cum se face sosul de usturoi



Într-un castron adânc, amestecați smântâna și maioneza. Spălați toate verdețurile sub jet de apă și uscați.

Tăiați ceapa verde și adăugați-o în castronul cu smântână cu maioneză.

Mărarul și pătrunjelul, de asemenea, se toacă mărunt și se pune după ceapa verde.

Curățați usturoiul și presați prin presă în sos.

Puteți adăuga sare după gust și amestecați. Sosul este gata de mâncat. Sosul de usturoi se servește cel mai bine rece.

Poftă bună!

AIOLI, cel mai bun sos de usturoi. Un rafinament mediteranean, simplu și rapid

 

Vezi și 

 

Sos Mornay - mare bunătate!

 

Sosul Mornay este ca un sos bechamel, dar la care se adaugă brânză rasă și gălbenuș de ou, ingrediente care îi sporesc mult aroma. În funcție de țara în care se prepară, poți alege între o brânză sau alta, cele mai folosite fiind brânza  Parmezan, Emmental și cheddar alb. Acest sos se servește de obicei cu diferite preparate din legume, pește și crustacee, dar mai ales este folosit pentru a face gratinate.

La StiriDiaspora.ro vă împărtășim o rețetă simplă, dar delicioasă de sos Mornay, perfectă pentru a însoți diferite preparate. Rămâi cu noi, descoperă cum să faci sosul Mornay.

Sos Mornay - Ingrediente:

- 250 mililitri de lapte

- 25 de grame de unt

- 25 de grame de amidon de porumb

- 1 praf de piper negru

- 1 praf de nucșoară

- 1 praf de sare

- 1 gălbenuș ou

- 50 de grame de parmezan ras sau brânză cheddar sau ambele.

Cum se prepară sosul Mornay

Puneți untul într-o cratiță și încălziți la foc mediu, amestecând continuu pentru a se topi. Se adaugă lingura de amidon de porumb întinzând-o pe toată baza, se amestecă și se continuă fierberea la foc mic pentru ca făina să se rumenească.

Se toarnă laptele, se adaugă sare după gust, se condimentează cu piper negru și nucșoară și se amestecă constant până se obține un sos bechamel gros. Până în acest punct, etapele sunt identice cu cele ale oricărei rețete de sos bechamel, diferența care rezultă în sosul Mornay urmează.

Fără a înceta să se amestece, se adaugă parmezanul ras, se lasă să se topească și se amestecă aromele. Puteți amesteca două tipuri de brânză dacă doriți ca sosul dumneavoastră Mornay de casă să aibă o aromă mai intensă. Desigur, trebuie să ții cont de faptul că brânzeturile pe care le folosești trebuie să se topească.

Citește continuarea AICI...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
pixel