Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Primul lot al autostrăzii A0 din jurul Bucureștiului va fi inaugurat miercuri, 29 noiembrie. UMB a finalizat lucrările înainte de termen
WhatsApp
Primul lot al autostrăzii A0 va fi dat în grafic, miercuri, începând cu ora 15:00. Firma românească UMB a finalizat lucrările cu șapte luni mai devreme față de termenu contractual. 
sursa foto: Youtube/Infrastructure Romania

Circulaţia pe lotul 2 al Autostrăzii de Centură Bucureşti (A0) Nord, între nodul rutier cu DN1 şi nodul rutier cu A3 (Autostrada Bucureşti - Ploieşti), se deschide miercuri, începând cu ora 15:00, a anunţat directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Cristian Pistol.
"Mâine, de la ora 15:00, se deschide circulaţia pe lotul 2 al Autostrăzii de Centură Bucureşti (A0) Nord între nodul rutier cu DN1 şi nodul rutier cu A3 (Autostrada Bucureşti - Ploieşti).
Din cei 19 km finalizaţi, se va circula momentan pe aproximativ 10 km, iar anul viitor, după asigurarea legăturii de lotul 3, A0 Nord, circulaţia va fi posibilă la profil de autostradă între DN1 şi DN2 pe 21 de km", a scris Pistol, pe pagina sa de Facebook.

Construcţia efectivă a lotului 2 al A0 Nord a început în luna august 2022 şi a fost finalizată cu 7 luni mai devreme faţă de termenul contractual.

Asocierea de firme româneşti, SC SA&PE Construct SRL - SC Spedition UMB SRL - SC Tehnostrade SRL, a avut la dispoziţie 831,92 milioane de de lei (fără TVA), sumă asigurată prin Programul Transport (PT).

"Mă aflu pe șantierul Lotului 2 Nord al Autostrăzii Bucureștiului #A0, lot pentru care Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere #CNAIR a demarat faza de pre-recepție, împreună cu toți factorii responsabili. Așa cum spuneam, săptămâna trecută au fost finalizate testele statice și dinamice efectuate pe structurile pasajelor, iar rezultatele acestora permit darea în trafic în condiții de siguranță. Antreprenorul execută ultimele pregătiri necesare deschiderii circulației rutiere, după cum urmează: A fost finalizată realizarea marcajelor rutiere Se montează ultimele elemente ale sistemului de iluminat public, în special în zona intersecțiilor A0-DN1 si A0-A3 Se montează ultimele elemente ale sistemului ITS Este în curs de finalizare semnalizarea rutieră orizontală și verticală .În vederea finalizării lucrărilor, au fost impuse pentru 4 nopți în perioada 24-28.11.2023 pe Autostrada București - Ploiești #A3 pentru montarea portalelor și prinderea indicatoarelor rutiere la intersecția A3 cu A0," anunța și Irinel Scrioșteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor în urmă cu două zile. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel