Laboratorul privat Neumann Labs a identificat două cazuri de flurona la doi tineri cu vârste de sub 30 de ani, potrivit ziarului digital Nepszava.
Pe de altă parte, acelaşi laborator a informat că 78 la sută dintre noile cazuri de coronavirus detectate de centru reprezintă infecţii cu noua variantă Omicron.
Potrivit informaţiilor publicate marţi de autorităţile sanitare din Ungaria, varianta Omicron reprezintă deja 11 la sută dintre noile contagieri la nivel naţional.
În Ungaria în ultimele săptămâni a scăzut numărul noilor cazuri şi al deceselor asociate COVID-19, însă experţii avertizează în umătoarele săptămâni ar putea avea loc un al cincilea val de contagieri, din cauza răspândirii variantei Omicron.
În ultimele 24 de ore în această ţară de 9,7 milioane de locuitori au fost detectate 2.429 noi cazuri de COVID-19 şi 83 de decese.
Deşi Ungaria a lansat în urmă cu un an un program accelerat de imunizare a populaţiei, utilizând inclusiv vaccinuri neautorizate de Uniunea Europeană, precum cel chinezesc Sinopharm şi cel rusesc Sputnik V, nivelul de vaccinare a stagnat.
În prezent, doar 62 la sută din populaţie a fost vaccinată cu schema completă, în timp ce 33 la sută a primit şi cea de-a treia doză de vaccin anti-COVID-19.
Este o infecție simultană cu gripa de tip A sau B și Sars-CoV-2. În practică, o persoană este infectată cu Covid-19 și gripă în același timp. Termenul Flurona nu este științific, dar cuvântul a fost inventat pe 30 decembrie trecut de un ziar israelian, Ynet, care a relatat despre o femeie însărcinată care nu a fost vaccinată nici împotriva Covid, nici împotriva gripei și care a contractat cei doi viruși în același timp.
Nu, în sezoanele de gripă, coinfecțiile bacteriene sunt unele dintre principalele cauze de mortalitate, dar sunt mai puțin frecvente în rândul persoanelor pozitive cu Sars-CoV-2, atât de mult încât nu se recomandă utilizarea de rutină a antibioticelor pentru gestionarea infecției cu Covid. Coinfecțiile dintre SARS-CoV2 și alte viruși respiratori, inclusiv rinovirusuri, enterovirusuri, gripă și alte coronavirusuri reci circulante au fost, de asemenea, documentate încă de la începutul pandemiei. Prima lucrare care documentează co-infecțiile dintre gripă și coronavirus (nouă cazuri) a fost publicată de cercetătorii chinezi în The Lancet pe 25 martie 2020.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News