Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Prima reacție a Guvernului român după ce Rusia ar fi amenințat România cu racheta Satan
WhatsApp
Autoritatea Aeronautică Civilă Română nu a primit nicio solicitare de la autoritățile ruse privind survolul vreunei aeronave care să-l transporte pe ministrul rus de Externe, precizează purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru.
Dan Cărbunaru

„Din datele pe care le am la nivelul Guvernului pot să confirm că, cel puțin până la momentul organizării briefingului de presă, Autoritatea Aeronautică Civilă Română nu primise nicio solicitare de la autoritățile ruse privind survolul vreunei aeronave care să-l transporte pe ministrul rus de Externe”, a precizat purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru.

Vizita ministrului rus de Externe Serghei Lavrov în Serbia a fost anulată după ce ţările din jurul Serbiei şi-au închis spaţiul aerian pentru avionul său, a declarat duminică o sursă de rang înalt din cadrul Ministerului de Externe pentru agenţia de presă Interfax.

Sursa a confirmat un raport al presei sârbe, potrivit căruia Bulgaria, Macedonia de Nord şi Muntenegru şi-au închis spaţiul aerian pentru avionul care l-ar fi transportat luni la Belgrad pe înaltul diplomat al Moscovei, relatează Reuters.

Rusia amenință România cu racheta Satan: „Români răzbunători”

 

Reacția Executivului vine după ce directorul general al agenţiei spaţiale Roscosmos, Dmitri Rogozin, a precizat, astăzi, că racheta Sarmat, cunoscută și sub numele de Satan, nu le va cere „lașilor bulgari, românilor răzbunatori și muntenegrenilor care ne-au trădat istoria comună, acordul de a zbura”.

„De ce este bună SARMAT? (n.r. -. noua rachetă a Moscovei, botezată „Satan 2” în terminologia NATO) Nu le va cere permisiunea de a zbura bulgarilor fricoși, românilor răzbunători sau muntenegrenilor care au trădat istoria noastră comună. Asemenea și altor suedezi”, a spus Rogozin, pe Twitter.

Declarația vine după ce Moscova a denunţat închiderea de către ţări europene vecine Serbiei a spaţiului lor aerian pentru avionul ministrului de externe rus, care era aşteptat luni la Belgrad.

Rusia a lansat racheta nucleară „Satan 2”. Putin: „Ar trebui să le dea de gândit celor care încearcă să ne amenințe”

 

„Astăzi, (...) ţările din jurul Serbiei au închis canalul de comunicare, refuzând să autorizeze survolarea (teritoriilor lor) pentru avionul lui Serghei Lavrov, care era aşteptat în Serbia”, a declarat duminică seara Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe rus, pentru canalul de televiziune italian La7, citată de agenţiile de presă ruse.

„Delegaţia rusă urma să ajungă la Belgrad pentru negocieri. Însă ţările membre ale Uniunii Europene şi NATO şi-au închis spaţiul aerian”, a adăugat ea.

Serghei Lavrov a acuzat Occidentul că desfăşoară o „politică criminală” în Balcani

 

Sâmbătă, înaintea acestei vizite, Serghei Lavrov a acuzat Occidentul că desfăşoară o „politică criminală” în Balcani - îndeosebi în Bosnia-Herţegovina (BiH) şi Kosovo. În opinia sa, Occidentul vrea să interzică popoarelor din Bosnia-Herţegovina „cultura, tradiţia şi moştenirea lor”. Totodată, şeful diplomaţiei ruse a apreciat drept ilegitimă numirea înaltului reprezentant al ONU pentru această ţară, Christian Schmidt.

Serbia, care şi-a exprimat dorinţa de a adera la Uniunea Europeană, este singurul stat european care nu s-a alăturat sancţiunilor împotriva Rusiei ca urmare a invaziei declanşate de această ţară în Ucraina şi constituie unul dintre cei mai apropiaţi aliaţi ai Rusiei de pe Bătrânul Continent. 

Citește ai multe în continuare AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel