Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Prezenţa trupelor SUA în România, analizată de New York Times
WhatsApp
Prezenţa trupelor SUA în România, analizată de cotidianul 'The New York Times', care atrage atenţia asupra rezervelor unor membri ai Congresului, inclusiv pe tema sprijinului masiv pentru Ucraina.

Nu este clar ce prezenţă militară vor menţine Statele Unite în România, la Baza militară de la Mihail Kogălniceanu. Pentagonul urmează să ia o decizie în curând. Cotidianul 'The New York Times' atrage atenţia asupra rezervelor unor membri ai Congresului, inclusiv pe tema sprijinului masiv pentru Ucraina, relatează știrile TVR 1.

Divizia 101 Aeropurtată a fost desfăşurată în Europa pentru prima dată de la cel de-al Doilea Război Mondial încoace, notează ''The New York Times'. 4.000 de soldaţi şi ofiţeri de rang înalt au ajuns în România vara trecută în apropiere de Constanţa, după ce Rusia a invadat Ucraina. Prin prezenţa acestei divizii în România, soldaţii americani sunt mai aproape de războiul din Ucraina decât orice altă unitate militară din armata americană, mai notează jurnaliştii americani.

Prezenţa trupelor SUA în România, analizată de New York Times 

 

Soldaţii diviziei se antrenează în România, într-o unitate militară aflată la o distanţă pe care o rachetă o parcurge numai 7 minute către Crimeea, unde Rusia a stocat muniţie. Mai departe, către nordul ţării, tot soldaţii Diviziei 101 fac exerciţii militare cu trupele româneşti la doar câţiva kilometri distanţă de graniţa cu Ucraina, trag cu artileria, lansează atacuri din elicopter, sapă tranşee, la fel ca cele din prima linie din apropiere de Herson. Desfăşurarea de trupe americane în România urmăreşte să transmită un mesaj Moscovei, fără însă a-l provoca pe Putin să escaladeze confruntarea, spun jurnaliştii americani.

Comandantul Diviziei 101 Aeropurtate, general-maiorul McGee, spune că soldaţii săi au ''ocazia să se antreneze chiar pe terenul pe care ar putea să-l şi apere'. Şeful Statului Major al Armatei Statelor Unite, generalul James McConville, spune, la rândul său, că nu poate să prevadă ce va face Administraţia Biden în ce priveşte prezenţa militară americană din România, însă, în linii mari, trupele de la baza aeriană au făcut cu adevărat diferenţa şi crede că vor continua să furnizeze capabilităţile necesare.

Un alt expert în securitate militară de la Washington, Becca Wasser, citată de 'The New York Times', spune că a avea o divizie atât de aproape de graniţa cu Ucraina are mai mult decât o valoare simbolică, permite luarea unor decizii rapide în ce priveşte poziţionarea a zeci mii de trupe şi armament, dacă Rusia va împinge războiul pe teritoriul NATO.

O decizie privind prezenţa acestor trupe la noi urmează să fie luată în perioada următoare de Administraţia Biden, titrează Rador.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel