Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Prețul unui pahar de vin fiert la târgurile de Crăciun din Germania: "Există concurență"
WhatsApp
Pentru mulți germani, vizitarea târgului de Crăciun este o tradiție. În funcție de locație, trebuie să scoți bani mulți din buzunare pentru un pahar de vin fiert la piețele de Crăciun din Germania.
Un pahar de vin fiert costă și 5 euro în piețele de Crăciun din Germania - Există concurență! Sursa - Pexels

Piețele de Crăciun s-au deschis treptat ușile începând cu 27 noiembrie. Pentru mulți, vizita este ferm asociată cu un pahar de vin fiert. Dar cât de scump este vinul fiert anul acesta?

Costurile crescute pentru energie și materii prime nu se opresc la vinul fiert. La aproape jumătate din toate piețele de Crăciun din Germania, prețurile au crescut față de 2022.

În medie, un pahar de vin roșu fiert costă 3,97 euro. Anul trecut a fost 3,75 euro. Nu a existat nicio modificare de preț într-un singur oraș din 2018: la Regensburg rămâne constant  la 3,50 euro, relatează merkur.de.

Cu toate acestea, cel mai scump pahar de vin fiert se vinde în Hanovra. Comercianții percep câte 5 euro. Există tarabe ieftine de vin fiert în Bochum, Dortmund și Kassel, unde costă  cel mai puțin  3,50 euro.

Cât a plătit un bucureștean pentru o porție de mâncare la Târgul de Crăciun: "Fără 300 lei, mai bine stai acasă"

Cele mai mari creșteri de preț sunt în Hanovra (plus 54 la sută) și Dresda (plus 50 la sută).

„Dacă există multe standuri de vin fiert, asta influențează concurența și, prin urmare, prețurile. Și dacă te concentrezi pe calitate, asta poate crește și prețul”, spune Peter Betz este director general al Activa Event Management, care se ocupă de tema piețelor de Crăciun.

Sezonul piețelor de Crăciun a început, dar, în unele locuri, vizitatorii vor aștepta mai mult timp la coadă pentru un pahar de vin fiert.

 

Piețele de Crăciun din Germania s-au deschis, dar comercianții se plâng de lipsă acută de personal. Se anunță cozi uriașe

 

Mulți retaileri și operatori duc lipsă de personal. Operatorii și agențiile de ocupare a forței de muncă încearcă să reducă decalajele forței de muncă prin diverse campanii.

Frank Hakelberg, directorul general al Asociației germane a lucrătorilor din parcurile de distracții, a declarat că în unele cazuri, operatorii obișnuiți nu și-au mai putut deschide standurile din cauza lipsei de personal. S-ar putea, de asemenea, ca vizitatorii să fie nevoiți să aștepte mai mult vinul fiert sau merele în caramel la cozile care se vor crea. 

Un motiv pentru deficitul de personal este migrarea angajaților către alte industrii. În anii pandemiei COVID, piețele de Crăciun nu s-au deschis. De aceea mulți muncitori și-au căutat alte locuri de muncă și au rămas acolo. Industria a pierdut 80% din personal din cauza pandemiei.  Mai ales în industria ospitalității sau a construcțiilor, spune Hakelberg, citat de mdr.de.

În plus, munca în industria târgurilor și festivalurilor este solicitantă din punct de vedere fizic. Spălarea paharelor cu vin fiert și prăjirea cârnaților în fum puternic, chiar și timp de douăsprezece ore fără pauză la temperaturi sub zero grade Celsius, nu este deosebit de atractivă pentru mulți angajați. Munca în parcurile de distracții este grea, trebuie făcută în orice vreme confirmă Hakelberg.

Citește mai multe AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel