Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Prețul înghețatei din supermarketurile din România a stârnit o discuție aprinsă printre românii din țară și diaspora. ”70 de lei? Aceeași cutie costă 30 de lei în UK”
WhatsApp
O înghețată, cinci prețuri diferite: În România costă 70 de lei, în Anglia 5 lire, în Germania 3.50 - 4 euro,  4 euro în Franța și 6.5 euro în Austria. 
Sursă foto: Reddit.com @SneakyTheSnail

Prețul unei cutii de înghețată a stârnit o discuție aprinsă pe Reddit printre românii din țară, dar și cei stabiliți în străinătate, după ce un român din Anglia a sesizat că aceeași cutie de înghețată este cu 50 de lei mai ieftină în țara în care s-a stabilit. 

”Din seria ”chestii scumpe”. A încercat cineva asta?”, a întrebat românul pe Reddit, referindu-se la două sortimente de înghețată pe băț la prețul de 70 de lei, 188 de grame fiecare. 

Românii din diaspora au fost printre cei mai vocali, comparând prețurile observate în România cu cele din țările de reședință și exprimându-și surprinderea față de discrepanțele evidente.

Se pare că, în timp ce în România plătim 70 de lei pentru o cutie de înghețată ”premium” de 188 de grame, aceeași cutie costă doar 5 lire (29.22 ron) în Marea Britanie3.5 - 4 euro (aproximativ 19.90 ron) în Germania și Franța, și 6.5 euro (32.34 ron) în Austria

Reacția românilor 

 

”Tocmai ce mi-am amintit că acum 15-20 ani o vafă era 50 de bani. Și-mi mai luam și două pentru că îmi permiteam.”, spune un internaut. 

”Aceeași cutie în UK costa £5.20. Trebuie sa fie speciala rău asta din poza de costă £12.”, exclamă un român stabilit în Marea Britanie. 

”Unde ești în UK? Eu am găsit la 4 £”, îi dă replică un conațional românului stabilit în Marea Britanie. 

”În Londra, dar m-am uitat pe net la Tesco că îmi părea dubios de mare prețul din poza. Deci e de 3 ori mai scump in România. Lol!”, îi răspunde românul din străinătate. 

”Exact la asta mă gândeam și eu. Cum să coste aproape 14 euro, când în Germania costa undeva pe la 3.5-4 euro?”, se întreabă cineva. 

”70 lei pt 188 grame de inghetata?”, exclamă un internaut. 

”Cum adică dacă le-am încercat? Evident că nu. Nu sunt tâmpit să dau aproape 70 de lei pe 4 bucăți de inghetata de supermarket.”, răspunde un român frustrat de prețul produsului. 

”Le-am încercat în UK unde sunt £5 și nu prea merită.”, sfătuiește cineva. 

”Ce prețuri…  Tocmai am luat înghețată în Franța cu vreo 3 euro, 6 bucăți 492g..”, spune un român stabilit în Franța. 

”Nu sunt scumpe. Suntem noi prea săraci”, se amuză o persoană. 

”Le-am încercat eu în Belgia, erau la promotie 1+1 gratis. Rafaelo merită banii dacă este la ofertă.”, spune o persoană stabilită în Belgia. 

”Poftim? Eu stau în Austria și astea costa maxim 6.5€. Odata la cateva săptămâni au promoție de o cutie+1 gratis.”, se miră un român stabilit în Austria. 

”Ambele sunt bune, peste Snickers/Mars. Eu mănânc frecvent Raffaello dar prețul e aberant, în Franța unde sunt eu costă aproximativ 4€.”, spune un alt român stabilit în Franța. 

------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri principale Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel