Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Presa mexicană acuză legături între politicieni şi "mafia" condusă de românul Florian Tudor: "De ce e un boom de turişti români în Mexic?"
WhatsApp
Presa mexicană reacţionează în urma evenimentelor de pe aeroportul din Cancun, când sute de români au fost ţinuţi în săli de aşteptare sub pază, fără mâncare şi apă, iar unii dintre ei au fost deportaţi fără să li se spună de ce. Milenio.com scrie şi despre legăturile care ar putea exista între diferiţi politicieni şi românul Florian Tudor, zis "Rechinul", acuzat că a furat datele cardurilor mai multor turişti din destinaţii populare prin montarea unor dispozitive în bancomate.

Sâmbăta trecută, 30 ianuarie, un grup de 18 români au aterizat în Mexic la aterizarea în Cancun, presupus să plece în vacanță pentru câteva zile.

Dar când au dat peste filtrul de migrație, au fost reținuți și li sa refuzat intrarea în țară. La fel s-a întâmplat și cu alte familii de aceeași origine în zilele următoare până când mai mult de o sută de români așteptau să fie transferați înapoi în țara lor.

Autoritățile diplomatice române au luat contact cu autorităţile mexicane și în cele din urmă li s-a permis să intre și să rămână la destinația respectivă.

"De ce există un „boom” turistic de români în Mexic?", se întreabă cotidianul Milenio.

Jurnaliştii mexicani leagă evenimentele de recentul anunț al Unității de Informații Financiare responsabil de Santiago Nieto despre înghețarea a cel puțin 79 de conturi bancare ale persoanelor de origine română și mexicană, legate de o mafie care clonează carduri din întreaga lume și a căror bază ar fi în Cancun.

Acțiunea desfășurată de guvernul mexican a fost în coordonare cu Biroul Federal de Investigații al Statelor Unite (FBI) după detectarea operațiunilor pentru 463 de milioane de pesos; transferuri internaționale de mai bine de 483 milioane, emiterea de cecuri și mii de transferuri interbancare de 4 mii 643 milioane pesos. De ani de zile, țara nord-americană investighează românii care au antecedente penale în ţara lor de origine și în Italia și a căror prezență și putere a crescut rapid în Mexic.

 

Politicieni acuzaţi de implicare în reţeaua mafiotă

 

La nivel local, fostul secretar pentru securitate publică Alberto Capella este cel mai vizibil personaj în ancheta și documentarea operațiunii mafiote, în măsura în care liderul acesteia și fostul polițist au organizat confruntări chiar și pe rețelele de socializare.

Funcționarii publici locali, politicienii și oamenii de afaceri ar fi legați de mafia românească condusă de Florian Tudor, care în ultimii ani s-a pozat ca un om de afaceri prosper în industria imobiliară și turistică, de când s-a stabilit la Cancun.

De fapt, conform investigațiilor, are în structura sa parteneri care deschid și închid afaceri, spală bani prin cumpărarea și construirea de hoteluri și este suspectat de extorcare în Riviera Maya unde ar obliga oameni să-și vândă terenurile la prețuri minime.

Prin intermediul companiei Top Life Servicios SA de CV, grupul închiriază bancomate în care introduce software pentru clonarea cardurilor de turiști și apoi retragerea banilor.

Potrivit unei anchete a mexicanilor împotriva corupției și a impunității, în total aproximativ 1.200 de milioane de dolari au fost jefuiți de la bancomate amenajate în locuri precum Cancun, Tijuana, Puerto Vallarta, Mexico City, Los Cabos și unele orașe din statul Mexic.

 

Nume grele legate de românul Florian Tudor

 

Mafia românească nu este dedicată doar clonării și furtului de bani. Surse legate de ancheta de informații asigură că el ar fi consolidat legăturile cu Cartelul de la Cancun condus de „Doña Lety”, pentru a se sprijini pe asasinii săi, trebuind să comită acte violente pentru a menține controlul operațiunilor lor.

La o întâlnire la un loc secret al Ambasadei Statelor Unite în Mexic, unde au fost prezenți aproximativ zece persoane din FIU, FBI și Centrul Național de Informații, a fost evidențiată protecția pe care organizația criminală a menținut-o în țara noastră.

Banda criminală a găsit, datorită disponibilității fluxului pe care o are, o modalitate simplă de a mitui politicienii și oficialii locali. Mai multe nume ale celor implicați în înghețarea contului după urmărirea FIU ar putea fi lansate în următoarele zile.

Surse apropiate anchetei asigură că printre aceștia se numără proprietarii mass-media, deputații Quintana Roo, oficialii locali și federali, ministerele publice și câțiva oameni de afaceri.

 

Presa mexicană leagă prezenţa turiştilor românii de mafia "Rechinului"

 

Motivul aparent al sosirii disproporționate a turiștilor români la Quintana Roo în ultimele luni se datorează faptului că acest grup trebuie să spele mai mulți bani și să ocupe terenuri decât au fost făcute pentru a fi locuite în curând.

Relațiile naturale din țara lor de origine cu companii care captivează investitorii, familiile și turiștii în Mexic ar putea da naștere acestui fenomen, mai scrie Milenio.

În timp ce românii care au reușit deja să intre în aceste zile probabil că vizitează apartamente înainte de vânzare sau fac vacanțe pe mare, epicentrul politicii și puterii locale ar trebui să fie nervos pe măsură ce investigațiile urmelor banilor acestei mafii progresează.

La fel și liderul său, care până de curând a fost văzut în public și a negat orice activitate ilicită în cariera sa. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
pixel