Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Presa italiană:Cum forțeaza ROMÂNII noua lege a înmatriculării mașinilor
WhatsApp
Cotidianul italian Il Giornale scrie despre revolta românilor după ce s-a introdus obligativitatea pentru cetățenii străini cu rezidență în Italia să-și înmatriculeze mașina în peninsulă. Conform celor relatate de italieni, pe grupurile de Whats App a început să circule un mesaj mobilizator pentru români. 

Respectivul mesaj ar viza forțarea mâinii autorităților interne de a permite contractele de comodat astfel încât amenzile să poată fi evitate de români. 

Iată traducerea articolului din Il Giornale: 

Normele introduse prin decretul de securitate interzic rezidenților din Italia să circule mai mult de 60 de zile cu vehicule înmatriculate în străinătate.
De asemenea, dispoziția interzice circulația vehiculelor înmatriculate în străinătate pentru o perioadă mai mare de un an de la intrarea în Italia. Aceste noi norme, care includ și amenzi foarte mari, au alarmat ambasadorul român din Italia care a cerut să aibă o întrevedere cu guvernul italian. Românii, de fapt până în prezent au călătorit în Italia cu plăcuța de înmatriculare din țara lor de origine. 

Mai mulți români au fost amendați la doar o săptămână după intrarea în vigoare a legii. Pentru a decide dacă se impune sancțiunea este suficientă verificarea dacă șoferul este rezident în Italia timp de mai mult de două luni, sau dacă aparțin uneia dintre cazurile rare exceptate. În acest sens, pe unele grupuri Whatsapp, ideea de a stipula un contract de comodat a devenit virală, astfel încât să se eludeze amenzile. Contractul de comodat ar fi valabil numai dacă românii pot face dovada că sunt angajați al unei companii străine care le-a încredințat mașina. 

Citește și Italia. PROTEST al ROMÂNILOR din Milano. Cer LĂMURIRI în legătură cu noul Cod Rutier: „Ni se pare un ABUZ"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel