Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Premieră în Italia: Un bărbat obţine autorizaţia să se sinucidă asistat. "Sunt obosit și vreau să fiu liber să aleg sfârșitul vieții mele"
WhatsApp
Un prim caz de sinucidere asistată a fost autorizat în Italia, unde această practică era sancționată până acum cu cinci până la 12 ani de închisoare.
Premieră în Italia: Un bărbat obţine autorizaţia să se sinucidă asistat. "Sunt obosit și vreau să fiu liber să aleg sfârșitul vieții mele"

Un prim caz de sinucidere asistată a fost autorizat în Italia, unde această practică era pasibilă până acum de cinci până la 12 ani de închisoare, a anunțat azi Ansa.

Astfel, comitetul de etică al autorității sanitare din regiunea Marche - Italia, a autorizat pentru prima dată în această țară, practicarea sinuciderii asistate, au declarat marți militanții pentru dreptul la moarte.

Cazul se referă la un bărbat tetraplegic care este imobilizat la pat după ce a rămas paralizat de la umăr în jos din cauza unui accident de mașină în urmă cu 11 ani.

"Mă simt mai ușor", a declarat bărbatul, căruia i se spune Mario, deși acesta nu este numele său real, potrivit unui comunicat al Asociației Luca Coscioni, care îl ajută în încercarea sa de a se sinucide asistat.

 

"Sunt obosit și vreau să fiu liber să aleg sfârșitul vieții mele"

 

"M-am eliberat de toată tensiunea acumulată de-a lungul anilor. Sunt obosit și vreau să fiu liber să aleg sfârșitul vieții mele. Nimeni nu poate spune că nu sunt prea rău pentru a continua să trăiesc în aceste condiții și, astfel, să mă condamne la o viață de tortură. Toată lumea ar trebui să își asume responsabilitățile, lăsând deoparte ideologia, ipocrizia și indiferența, deoarece se joacă cu viața unor oameni bolnavi", a declarat bărbatul în vârstă de 43 de ani.

Astfel, acesta este prima persoană care primește undă verde pentru sinucidere asistată după ce, în 2019, Curtea Constituțională a cerut parlamentului italian să umple un vid în ceea ce privește legislația privind sfârșitul vieții.

Acest apel a fost făcut în legătură cu cazul trezorierului asociației Luca Coscioni, Marco Cappato, care a ajutat un bărbat orb și paraplegic să se sinucidă asistat în Elveția în 2017, informează ANSA. 

În prezent, legea italiană pedepseşte ajutarea sinuciderii cu închisoarea de la cinci la 12 ani, însă Curtea Constituţională a introdus în 2019 o excepţie cu privire la ”pacienţi menţinuţi în viaţă prin tratament (...) şi atinşi de o patologie ireversibilă, o sursă a unei suferinţe fizice şi psihologice pe care le consideră de nesuportat, dar care sunt însă capabili să ia decizii libere şi conştiente”.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel