Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Preasfințitul episcop Siluan, episcopul românilor din Ungaria, despre badantele românce din Italia: ”Duc o viață de ocnaș” / VIDEO
WhatsApp
În cadrul Festivalului ”Aici-Acolo”, Preasfințitul episcop Siluan, episcopul românilor din Ungaria, a vorbit despre situația românilor din diaspora, în special a badantelor românce, care deși multe dintre ele au o vârstă înaintată, se sacrifică pentru familie și ”duc o viață de ocnaș”. 

Astăzi are loc cea de-a șaptea ediție a Festivalului "Aici-Acolo", marcând Ziua Românilor de Pretutindeni. În cadrul ceremoniei de deschidere, Preasfințitul episcop Siluan, episcopul românilor din Ungaria, a intonat imnul religios "Hristos a Înviat", alături de participanți, urmat de o discuție despre situația românilor din diaspora.

”Românul este harnic, se străduiește și reușește” 

 

În discursul său, Preasfinția Sa a adus în atenție situația dificilă a românilor din diaspora, exprimând recunoștință pentru eforturile acestora și pentru modul în care se integrează și se adaptează în țările gazdă. A menționat în mod special munca grea a celor care lucrează ca badante, subliniind sacrificiile pe care le fac acestea pentru a susține familiile lor. 

”Ați intrat în fibra acestor națiuni și de multe ori în condiții deosebit de grele. Badantele duc o viață de ocnaș. Săracele, de multe ori, deși la o vârstă înaintată, doar că să ajute familia, au plecat în străinătate și au și reușit să înfrunte acele condiții vitrege, să se adapteze și să fie apreciate. Dincolo de imaginea pe care o aveam noi înainte, dvs. sunteți cei mai buni mesageri ai faptului că românului este harnic, se străduiește și reușește în inițiativele și dorințele lui omenești aici pe pământ. ”, a remarcat Preasfințitul episcop Siluan. 

”România rămâne țara noastră. Aveți în voi o amintire a locurilor în care v-ați născut și ați crescut”

 

"România rămâne țara noastră", a subliniat episcopul Siluan, amintind participanților că, indiferent de distanța geografică sau de succesele profesionale obținute în afara țării, ei poartă în ei o rădăcină inextirpabilă, o identitate românească și o legătură inalienabilă cu locurile natale.

”Să nu uităm niciodată, totuși, că România rămâne țara noastră. Țara de unde am pornit, cuibul din care ne-am luat zborul și unde ne întoarcem de fiecare dată cu plăcere.  Oricât de mari funcții ați găsi, chiar și în America, în țara tuturor visurilor și posibilităților, aveți în dvs. o rădăcină care nu piere, un adn românesc și o amintire a locurilor în care v-ați născut și ați crescut. Cum spunea și cântectul ”Iarba verde de acasă, să mă rătăcesc prin lume, nu mă lasă.”, a zis în încheiere Preasfințitul. 

VIDEO

 

Youtube video image

----------------------------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri principale Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel