Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Prăbușire a nivelului de trai în Ungaria. O mare parte din unguri spune că ar pleca din țară pentru un loc de muncă mai bun
WhatsApp
Un sondaj privind migrația forței de muncă arată o prăbușire a nivelului de trai în Ungaria. Peste jumătate din populație ar pleca de acasă pentru un loc de muncă mai bun. 

Conform sondajului Trenkwalder din acest an, 53% dintre angajaţi sunt dispuşi să se mute de la locul lor de reşedinţă pentru a schimba locul de muncă, comparativ cu 35% anul trecut, a anunţat joi, la o conferinţă de presă, compania pentru plasarea şi intermedierea forţei de muncă.

Trenkwalder a prelucrat răspunsurile a peste 3.000 de respondenţi. Din datele analizei a rezultat că procentul cel mai mare de locuitori care s-ar muta de la locul de reşedinţă cu scopul angajării în altă parte este în judeţul Szabolcs-Szatmár-Bereg (64%), judeţul Baranya (65%) şi judeţul Vas (69%), însă în această din urmă zonă proporţia celor care ar pleca în străinătate este mult mai mare (37 la sută). 

Un alt motiv pentru care oamenii sunt dispuşi să plece de la locul de reşedinţă este şi asigurarea unui trai mai bun (69 la sută), un viitor mai bun (33 la sută) şi căutarea unui loc de muncă cu mai multe oportunităţi de angajare (32 la sută).

Pe lângă aceste aspecte, 24% dintre intervievaţi s-ar muta în ideea găsirii unei locuinţe de calitate, 15% iau în considerare şi oportunităţile de avansare, iar 12% din cauza atmosferei generale mai bune sau a accesibilităţii locului de muncă. Participanţii la sondaj care s-ar muta în interiorul ţării au indicat ca destinaţie într-un procent mare judeţele Pesta şi Győr-Moson-Sopron, precum şi Budapesta.

"Migrarea forţei de muncă creează riscuri şi dificultăţi semnificative pentru angajatori, de aceea cunoaşterea abilităţilor de mobilitate ale forţei de muncă internă poate fi un avantaj competitiv semnificativ", a declarat Balázs G. Nagy, director general al Trenkwalder. 

Gradul de satisfacție al angajaților, prăbușire majoră

 

În cadrul cercetării, Trenkwalder a evaluat şi gradul de satisfacţie al angajaţilor, astfel pe o scară de 10, valoarea naţională a scăzut cu jumătate de punct la 5,9 puncte într-un an, ceea ce se explică prin deteriorarea mediului economic şi prin situaţia mai puţin favorabilă a angajaţilor, conform companiei. Cel mai înalt nivel de satisfacţie a fost măsurat în judeţul Győr-Moson-Sopron, unde rezultatul a fost de 7,1 puncte, iar cel mai scăzut indice de satisfacţie în judeţul Békés, cu 4,6 puncte.

Potrivit cercetării, în pofida faptului că oportunităţile de angajare s-au diminuat în acest an, 53% dintre angajaţi consideră că schimbarea locului de muncă este mai puţin riscantă decât în perioada anterioară epidemiei de coronavirus, a menţionat directorul comercial al companiei Trenkwalder, relatează Rador. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel