Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Povestea lui Valentin Constantinescu, "un occidental din România cu sânge vietnamez"
WhatsApp
Povestea lui Valentin cu Vietnamul a început în 2004, după ce a absolvit liceul, deoarece a obținut o bursă pentru a studia la Academia Diplomatică din Vietnam.

Valentin Constantinescu, mai cunoscut sub porecla Chiếc Tây Valentin, se consideră "un occidental din România cu sânge vietnamez". Românul, acum în vârstă de 38 de ani, trăiește în Vietnam de 19 ani.

Românul nu exagerează și nici nu se joacă cu cuvintele - după aproape două decenii petrecute în Vietnam, el vorbește cu adevărat fluent vietnameza și înțelege profund această națiune ca un vietnamez adevărat.

Valentin a împărtășit cu Vietnam News că își amintește foarte bine de căldura și umiditatea climei, precum și de numeroasele motociclete de-a lungul drumului spre căminul studențesc în prima zi în care a pus piciorul în Hanoi.

2. -imagine fara descriere- (mancare-valentin-vietnam_78656600.jpg)

Tânărul român a fost impresionat de amestecul de tradiție și modernitate din Hanoi, pe care l-a descris ca fiind "chiar mai convenabil decât unele țări dezvoltate".

"Pot să merg și să mă opresc oriunde și oricând pe motocicletă cu ușurință. Chiar și cumpărăturile și mesele sunt la îndemână", a spus el.

Valentin a prezentat chiar și o emisiune TV în Vietnam

 

"Chiar și acum, sistemul de plăți din Vietnam este impresionant", a adăugat Valentin. "Pe măsură ce transferurile bancare și plățile prin coduri QR sunt mai frecvente, tot ce trebuie să ai cu adevărat la tine este un telefon. Vietnamezii sunt, de asemenea, prietenoși și ospitalieri. După prima săptămână în Hanoi, am decis că nu voi mai pleca niciodată din Vietnam."

Valentin a condus o echipă în cadrul emisiunii de jocuri "The Magic V" de pe canalul de televiziune VTV3 în 2022. 

Românul în vârstă de 38 de ani, acesta lucrează acum ca profesor de limba engleză și creator de conținut, producând conținut despre cultura vietnameză și despre experiențele sale ca expat care trăiește în Vietnam. Acest rol îi aduce mai mult de jumătate de milion de urmăritori pe toate platformele sociale.

De asemenea, a participat la numeroase emisiuni de jocuri și programe de televiziune, cucerind publicul vietnamez cu spiritul său ascuțit, farmecul conversațional și cunoștințele sale profunde despre Vietnam.

3. -imagine fara descriere- (valentin-vietnam-certic_00245900.jpg)

Viața de ginere în Hanoi, un experiment unic

 

Valentin este, de asemenea, un chàng rể Hanoi (n.r. ginerele unui locuitor din Hanoi) - un termen pentru a descrie un bărbat care se căsătorește cu o femeie din Hanoi. După ce și-a întâlnit soția în 2016, Cupidon a tras imediat o săgeată pentru a potrivi cuplul, iar aceștia s-au căsătorit în 2018.

Valentin a recunoscut că adaptarea la rolul său de ginere în Hanoi a fost o mică provocare. "Eu și soția mea putem avea un program liber cât timp trăim împreună. Când vizităm părinții soției noastre, însă, trăim într-un mod mai ordonat", a afirmat el. "Cu toate acestea, cred că regularitatea și disciplina în stilul de viață sunt, de asemenea, caracteristici unice ale poporului Hanoi".

Căsătoria multiculturală de șapte ani a lui Valentin i-a oferit un punct de vedere nuanțat asupra tradițiilor orientale și occidentale. "Îmi dau seama că atât cultura orientală, cât și cea occidentală constrâng cumva femeile", a spus el.

În Vietnam, spre deosebire de țările occidentale, nu este un obicei ca soția să dobândească numele de familie al soțului ei după căsătorie. Cu toate acestea, este o credință larg răspândită aici iar, atunci când o femeie se căsătorește, se așteaptă ca ea să aibă mai multă grijă de familia soțului ei, ca și cum părinții ei ar fi pierdut o fiică.

"Când soția mea și-a păstrat numele de familie vietnamez, Phạm, am susținut foarte mult decizia soției mele și m-am bucurat foarte mult pentru ea", și-a amintit el. "De asemenea, îmi încurajez frecvent soția să viziteze și să aibă grijă de familia ei, astfel încât părinții ei să nu se simtă ca și cum și-ar fi pierdut fiica", a adăugat el. "Dacă aș fi tată, aș fi fericit dacă fiica mea s-ar căsători cu un soț minunat și ar avea o viață fericită, în loc să sufăr cu durerea de a-mi pierde copilul".

Valentin are planuri mari de promovare pentru Vietnam

 

Din cauza schimbării locului de muncă, Valentin și soția sa s-au mutat la HCM City în 2018 și le este teribil de dor de vremea și bucătăria din Hanoi.

"Frigul din Hanoi și senzația de a fi învelit în straturi de haine călduroase, care îmi amintește și de România, este ceea ce îmi lipsește cel mai mult", și-a amintit Valentin.

"Mâncarea din sud este un pic cam dulce pentru mine, în timp ce mâncarea din Hanoi este perfectă. În timp ce unii pot considera delicatesele din Hanoi ca fiind fade, aspectul unic al bucătăriei din Hanoi este că le dă posibilitatea clienților să asezoneze și să personalizeze mâncărurile cu condimente", a adăugat el.

Valentin și soția sa iubesc amândoi să gătească și împart în mod egal bucătăria. Ea l-a învățat cum să pregătească mâncăruri vietnameze, iar acum el poate găti pentru familia și prietenii lor.

4. -imagine fara descriere- (presentator_81453700.jpg)

El preferă rulourile, deoarece sunt simplu de preparat, precum și sosul bordelaise, care nu este doar o specialitate din Hanoi, ci îi amintește și de perioada petrecută în Europa.

De asemenea, Valentin a dat de înțeles pentru ViệtNam News despre cel mai mare proiect al său de până acum - intenționează să călătorească prin Vietnam și să petreacă cel puțin câteva luni în fiecare provincie pentru a explora și a prezenta oamenii, cultura și bucătăria. "Vreau să vizitez toate provinciile și orașele din întreaga țară. Am locuit doar în două orașe mari; chiar și atunci când călătoresc, nu m-am scufundat complet și nu am trăit ca un rezident nativ", a dezvăluit el motivul din spatele viitorului său proiect.

În calitate de expat care a trăit în Vietnam timp de aproape două decenii, el este, de asemenea, încrezător că punctul său de vedere unic și cunoștințele sale extinse în ceea ce privește conținutul său pot îmbogăți experiența vizitatorilor în comparație cu alți vloggeri străini care călătoresc - care pot petrece doar câteva săptămâni în Vietnam.

"Sper că videoclipurile mele vor oferi publicului o perspectivă valoroasă asupra obiceiurilor, culturii și bucătăriei locale, demonstrând că Vietnam este un loc care merită trăit."

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel