Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Poşta chineză dezinfectează corespondenţa din străinătate de teama variantei Omicron
WhatsApp
Poşta chineză le-a ordonat angajaţilor săi să dezinfecteze în mod sistematic corespondenţa sosită din străinătate, autorităţile invocând posibilitatea sosirii în ţară a tulpinii Omicron prin intermediul scrisorilor şi a coletelor trimise din Canada, relatează AFP.
Fotografie creată de Ketut Subiyanto, de la Pexels

Cu mai puţin de trei săptămâni înainte de Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing (4-20 februarie), autorităţile chineze se tem că politica lor "Zero Covid" va fi subminată de o serie de focare limitate de coronavirus, scrie Agerpres. 

Ţara, în care pandemia de COVID-19 a fost detectată iniţial la sfârşitul anului 2019, a stopat în mare măsură contagiunea, însă se confruntă cu focare sporadice de câteva săptămâni.

Cu toate acestea, numărul de noi cazuri zilnice de coronavirus în China depăşeşte rareori pragul de 200.

La sfârşitul săptămânii trecute, capitala Beijing a raportat primul caz de coronavirus cu varianta extrem de contagioasă Omicron la o persoană care primise o scrisoare din Canada, pe care au fost găsite urme ale virusului.

Ordin să dezinfecteze scrisorile şi coletele



Drept urmare, serviciile poştale din China au primit ordin să dezinfecteze "pe cât posibil" scrisorile şi coletele din străinătate. Angajaţii care intră în contact cu aceste obiecte sunt, de asemenea, invitaţi să primească o doză de rapel a vaccinului anti-COVID-19.

La rândul lor, cetăţenii sunt sfătuiţi să-şi reducă comenzile "din ţări şi regiuni cu risc crescut de COVID-19", a anunţat Poşta chineză într-un comunicat.

Corespondenţa internă va fi acum sortată separat, pentru a se evita orice risc de contaminare de la transporturile internaţionale.

În condiţiile în care originea coronavirusului nu a fost încă determinată, China înclină spre teoria că boala ar fi putut fi introdusă în ţară din străinatate, în special prin alimente congelate.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat însă că se îndoieşte de o astfel de posibilitate, menţionând că riscul de transmitere a virusului de pe suprafeţe este redus şi scade în timp. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
pixel