Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
POST-BREXIT. Mai e valabil cardul european de sănătate? Ce medicamente pot lua românii în deplasările în Regatul Unit? Ambasada RĂSPUNDE
WhatsApp
Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord transmite informaţii privind asigurarea medicală şi medicamentele cu prescripţii în cazul românilor care urmează să efectueze călătorii scurte în Regatul Unit.

“#AfterBREXIT

De la 1 ianuarie 2021, condițiile de călătorie în Regatul Unit s-au schimbat. Cetățenii români care vor efectua vizite în UK trebuie să acorde atenție unor aspecte precum asigurarea medicală și regimul medicamentelor.

Asigurare medicală

Conform prevederilor noului Acord privind relațiile viitoare dintre Uniunea Europeană și Regatul Unit, semnat la 30 decembrie 2020, aranjamentele privind asigurările de sănătate existente până la 31 decembrie 2020 se vor aplica în continuare.

Astfel, cetățenii europeni, inclusiv români, care se află într-un sejur temporar în Regatul Unit (spre exemplu: în scop turistic sau de afaceri) vor continua să beneficieze de asistența medicală de urgență pe baza cardului european de asigurări de sănătate (CEASS) / european health insurance card (#EHIC).

Cu toate acestea, pentru sejururi mai lungi, legislația Regatului Unit privind imigrația solicită călătorilor (cetățeni ai altor state) o taxă suplimentară pentru asistență medicală, drept condiție pentru eliberarea vizei de intrare pentru sejururi mai lungi de 6 luni. Pentru mai multe informații vă rugăm accesați: http://www.cnas.ro/page/brexit.html.

Regimul Medicamentelor

În ceea ce privește medicamentele pentru uzul personal al celor care se deplasează în Regatul Unit în calitate de vizitatori, se recomandă ca persoana în cauză să verifice cu medicul/ farmacistul care a prescris medicamentul statutul sau clasificarea acestuia în raport cu condițiile din UK.

Precizăm că pentru în cazul călătoriilor în scop turistic mai lungi de 3 luni, în care persoana respectivă deține medicamente cu prescripție restrictivă, aceasta va trebui să se obțină o autorizație specială.

Citeşte şi: POST-BREXIT. Permisul de conducere şi asigurarea auto. Ce trebuie să ştie românii care călătoresc în Marea Britanie

Pentru clarificări punctuale, cetățenii interesați pot solicita informații înainte de călătorie la:

Drug and Firearms Licensing Unit

[email protected]

0044 (0) 20 7035 6330

Detalii la http://www.mae.ro/node/54638”, se arată pe pagina Ambasadei României în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel