Aproape 137.000 de persoane au imigrat în Austria în 2022, a anunţat joi Biroul de statistică din Austria. Numărul noilor sosiţi se ridică la mai mult decât cel înregistrat la vârful crizei refugiaţilor, în 2015. Dintre aceştia, 67.000 de persoane au venit din Ucraina.
La începutul anului, statisticienii au numărat 9,1 milioane de persoane în ţara alpină. Printre aceştia se aflau 225.000 de cetăţeni germani, care, însumând aproape 2,5% din populaţie, reprezintă cel mai mare grup de populaţie străină din Austria.
Fără impactul migraţiei, populaţia Austriei ar fi scăzut. Numărul naşterilor a scăzut anul trecut cu 4%, ajungând la mai puţin de 83.000. În acelaşi timp, numărul deceselor a crescut cu 1,5%.
Politicienii austrieci duc o politică internă agresivă care se bazează în mare parte pe promisiuni cu privire la blocarea imigranților care ajung în Austria. În urmăc cu câteva luni, cancelarul austriac a promis că va face presiuni pentru obținerea unei finanțări care să permită construirea unui gard la granița bulgaro-turcă.
Austria va face lobby la Uniunea Europeană pentru ca Bulgaria să primească asistenţă în valoare de două miliarde de euro, destinată întăririi securităţii la frontiera cu Turcia, a anunţat luni cancelarul austriac Karl Nehammer, în cadrul unei conferinţe de presă comune cu preşedintele bulgar Rumen Radev.
Radev şi Nehammer au avut o întâlnire de lucru şi au inspectat amenajările pentru cazarea imigranţilor ilegali ajunşi în Bulgaria. Cei doi au inspectat de asemenea, din elicopter, frontiera bulgaro-turcă.
Protecţia frontierei bulgaro-turce înseamnă şi protecţia frontierei Austriei, a spus Nehammer. "Suntem deosebit de recunoscători pentru eforturile pe care le face statul bulgar pentru protecţia acestei frontiere", a declarat el, adăugând că preşedintele Radev i-a arătat ce fonduri vor fi necesare pentru întărirea protecţiei frontierei. "Austria susţine eforturile Bulgariei şi vom face lobby să fie furnizate aceste două miliarde de euro necesare", a afirmat Nehammer.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News