De luni de zile, mii de migranţi încearcă să ajungă în UE, de obicei prin Belarus până în Polonia sau statele baltice, scriu jurnaliștii de la Agerpres.
Minsk-ul este acuzat că a încurajat mii de migranţi din Orientul Mijlociu să intre ilegal în UE, în special prin Polonia, pentru a o destabiliza. Preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko neagă ferm şi a primit sprijinul Moscovei, principalul său aliat.
Graniţa Poloniei cu Belarus are 418 kilometri lungime. La sfârşitul lunii august, soldaţi au ridicat deja un gard temporar de aproximativ 2,5 metri înălţime, folosind sârmă ghimpată.
Gardul urmează să fie înlocuit cu o barieră permanentă de 5,5 metri înălţime, dotată cu detectoare de mişcare şi camere. Pentru acest proiect a fost alocat un buget de aproximativ 366 milioane de euro (413,98 milioane de dolari).
Preşedintele american, Joe Biden, va avea o ''videoconferinţă securizată'' cu mai mulţi lideri europeni luni la ora 20:00 GMT pentru a discuta despre situaţia din Ucraina, a anunţat Casa Albă, potrivit AFP şi Reuters.
În timp ce SUA devin tot mai alarmiste în legătură cu posibilitatea unui atac iminent din partea Rusiei, preşedintele american urmează să aibă discuţii în ''Situation Room'' cu preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, preşedintele Consiliului European, Charles Michel, preşedintele francez, Emmanuel Macron, cancelarul german, Olaf Scholz, premierul italian, Mario Draghi, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, preşedintele polonez Andrzej Duda şi premierul britanic, Boris Johnson.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News