Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Polițiștii descoperă tot mai multe droguri pentru participanții la festivalurile de pe litoral
WhatsApp
Peste două kilograme de droguri de mare risc şi diverse sume de bani în lei şi valută au fost depistate de poliţişti în urma unei percheziţii domiciliare efectuate în Mamaia Nord. 

Potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Constanţa, stupefiantele ar fi urmat să fie vândute în cluburile şi la festivalul care se desfăşoară în staţiune în minivacanţa de 1 Mai.

Trei persoane au fost audiate în acest caz, una dintre ele fiind reţinută pentru trafic de droguri.

IPJ Constanţa a transmis, printr-un comunicat de presă, că poliţişti din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa au efectuat o percheziţie domiciliară, în staţiunea Mamaia Nord, în urma căreia au fost descoperite şi ridicate peste două kilograme de droguri de mare risc, 9.000 de euro, 170 de lire sterline, 11.300 de lei, un cântar electronic de mare precizie, două telefoane mobile şi un autoturism.

Drogurile ar fi urmat să fie vândute în cluburile din staţiunea Mamaia şi participanţilor la festivalul care se desfăşoară în această perioadă.

"La sediul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa, au fost conduse trei persoane, în vederea audierii. Ulterior, la data de 30 aprilie, procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Constanţa au dispus reţinerea unei persoane, cercetate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi mare risc. Totodată, aceasta a fost introdusă în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa", se arată în comunicat.

Duminică, persoana reţinută va fi prezentată judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Constanţa, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Acţiunea a beneficiat de suportul Direcţiei Operaţiuni Speciale din Poliţia Română şi de sprijinul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Satu Mare. 

captura-droguri-festivaluri

39 de persoane care dețineau droguri, oprite să participe la festivalurile de pe litoral

 

Polițiștii și jandarmii din Constanța au descoperit 39 de persoane care dețineau droguri. Acestea au fost oprite să participe la festivalurile organizate pe litoral.

În total, poliţiştii și jandarmii au aplicat în cea de-a treia zi de desfășurare a festivalurilor de pe litoral 21 amenzi în valoare de 13.890 lei, din care 18 au fost aplicate la regimul rutier.

„În ceea ce privește prevenirea și combaterea consumului ilicit de droguri, prin măsurile active de verificare, au fost oprite din a participa la festival 39 persoane, identificate având asupra lor substanțe interzise la deținere. De asemenea, reprezentanții Poliției Locale Constanța, în cooperare cu forțele Ministerului Afacerilor Interne, au depistat un bărbat asupra căruia au fost găsite
substanțe interzise. În urma celor constatate, persoana a fost condusă la sediul DGPL Constanța pentru luarea măsurilor legale”, se arată într-un comunicat al Grupării Mobile de Jandarmi Constanța.

De asemenea, în domeniul prevenirii incendiilor, inspectorii ISU Constanța au dentificat 21 de deficiențe, fiind aplicate 3 amenzi în valoare de 5.500 lei și 18 avertismente.

Echipajele implicate în acordarea asistenței medicale de urgență și de prim-ajutor aflate la cele trei posturi medicale avansate deservite de personalul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Constanța și de cel al UPU-SMURD Constanța au acordat sprijin unui număr de 98 de participanți, în următoarele situații: 29 traumatisme diverse (escoriații, contuzii, etc.) și alte 69 cazuri cu afecțiuni medicale diverse (probleme cardiace, reacții alergice, etc.).

Cinci persoane, dintre care doi minori, au avut nevoie de investigații suplimentare și au fost transportate la spital.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel