Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Polițiștii de la Garda de Coastă, în alertă. Pescador supraaglomerat și fără mijloace de salvare, detectat lângă Vama Veche
WhatsApp
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au detectat, pe direcţia localității Vama Veche, o ambarcaţiune supraaglomerată, la bordul căreia se aflau 47 de persoane de origine afro-asiatică.
Polițiștii de la Garda de Coastă, în alertă. Pescador supraaglomerat și fără mijloace de salvare, detectat lângă Vama Veche. Sursa foto: Politia de frontiera

În această dimineaţă, 26 mai 2023, în jurul orei 06.30, nava maritimă de supraveghere (OPV) MAI 0201, aflându-se într-o misiune de supraveghere maritimă a frontierei externe a Uniunii Europene, a detectat o ambarcaţiune la o distanță de aproximativ 22 Mm (40 Km) Est Vama Veche. Ulterior, nava Gărzii de Coastă a interceptat un pescador din lemn, neinscripţionat şi fără pavilion arborat, la bordul căruia au fost observate un număr mare de persoane.

După interceptarea ambarcațiunii, misiunea Poliţiei de Frontieră a devenit o acțiune de salvare a vieții omenești pe mare, sub coordonarea MRCC Constanța din cadrul Autorității Navale Române, având în vedere starea precară a ambarcațiunii, faptul că aceasta era supraaglomerată, la bordul acesteia fiind femei și minori, neechipată cu mijloace de comunicații, respectiv salvare colective și individuale și exista un risc iminent de pericol pentru persoanele aflate la bord, transmite Garda de Coastă.

Ambarcaţiunea va fi condusă în Portul Constanţa, persoanele depistate urmând a fi preluate de către poliţiştii de frontieră pentru continuarea cercetărilor.

Pentru gestionarea evenimentului, se acţionează în sistem integrat, sub coordonarea Gărzii de Coastă, cu celelalte structuri de ordine publică și siguranță națională din județul Constanța.

Existând indicii temeinice cu privire la faptul că, persoane de origine afro-asiatică intenționau să ajungă ilegal în România, cercetările vor fi derulate de poliţiştii de frontieră, sub coordonarea procurorului învestit în cauză din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel