Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Poliţiştii de frontieră estimează creşteri semnificative ale turiştilor, odată cu minivacanţa de Rusalii
WhatsApp
Foarte mulţi români vor tranzita Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu-Ruse odată cu minivacanţa de Rusalii. Poliţiştii de frontieră estimează creşteri semnificative ale traficului de persoane şi mijloace de transport şi, de aceea, pentru fluidizarea traficului au fost luate măsuri speciale. 
Condiții și documente necesare pentru călătoria în Bulgaria: Informații pentru adulți, copii și auto / Foto ILUSTRATIV

A început deja tradiţionala aglomeraţie în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu-Ruse. Românii merg să petreacă câteva zile în Bulgaria, Turcia sau Grecia. Poliţiştii de Frontieră se aşteaptă ca numărul turiştilor să crească semnificativ în această perioadă, astfel că au fost luate măsuri suplimentare.

„A fost suplimentat numărul personalului planificat la controlul documentelor. Vor fi suplimentate arterele de control pe sensul de ieşire din ţară sau de intrare, după caz, până la capacitatea maximă permisă de infrastructura Punctului de trecere a frontierei“, a declarat Raluca Stan, purtător de cuvânt Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu, citează Rador.

Poliţiştii de Frontieră mai recomandă românilor rute alternative şi să verifice aplicaţia de trafic disponibilă pe site-ul Poliţiei de Frontieră. Şi Ministerul Afacerilor Externe recomandă românilor să folosească toate punctele de frontieră şi să se asigure că deţin combustibil, apă şi alimente suficiente pentru astfel de situaţii. 

Poliţişti români, detașați la Balcic şi Albena

 

Municipiul Balcic şi staţiunea Albena vor coopera cu Poliţia Română în acest sezon estival, în vederea garantării securităţii şi menţinerii ordinii publice. Autorităţile municipale alocă o sumă de 10.000 de leva, costuri de cazare şi masă, pentru patru poliţişti români care vor lucra împreună cu poliţiştii bulgari în zonă.

Această iniţiativă se înscrie între priorităţile Ministerului Afacerilor Interne şi Direcţiei Regionale a Ministerului Afacerilor Interne - Dobrici, legate de consolidarea securităţii şi combaterea criminalităţii în sezonul estival 2023. În ultimii 11 ani, în cadrul municipiului Balcic, are loc deja o cooperare cu Poliţia Română. În acest an, principalul grup de turişti este de aşteptat să fie format din cetăţeni români.

Potrivit directorului Direcţiei Regionale a Ministerului Afacerilor Interne, Ţvetan Pirovski, experienţa din ultimii ani arată că prezenţa poliţiştilor români este benefică şi are rezultate pozitive. Aceştia vor lucra împreună cu Poliţia Bulgară în domeniul prevenirii şi menţinerii ordinii publice, asigurând liniştea şi siguranţa vizitatorilor şi a populaţiei locale.

Cooperarea dintre Poliţia Bulgară şi Poliţia Română este esenţială pentru garantarea unui mediu sigur şi paşnic în timpul sezonului estival. Se aşteaptă ca această practică să continue şi în viitor, pentru a se îmbunătăţi securitatea şi a se combate criminalitatea în zona Balcic şi Albena, potrivit dunavmost.bg, titrează Rador.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel