Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Polițist român, lovit în timp ce încerca să aplaneze un conflict izbucnit în trafic
WhatsApp
Un polițist îmbrăcat în haine civile, care încerca să aplaneze un conflict izbucnit în trafic a fost lovit de unul dintre agresori, care nu cunoștea că respectivul este om al legii. Trei bărbați au fost reținuți.

Direcția Generală de Poliţie a Municipiului București - Secția 18 Poliție a fost sesizată prin apel 112, în noaptea de marți spre miercuri, de către un bărbat care a fost victima unei agresiuni, in urma unui conflict în trafic.

Polițiștii l-au depistat și identificat bărbatul reclamat, care era însoțit de mai multe persoane.

Polițist român, lovit în timp ce încerca să aplaneze un conflict izbucnit în trafic

 

„Având în vedere că aceștia manifestau un comportament agresiv, a fost solicitat sprijin echipajelor din zonă. Până la sosirea acestora, în sprijin a venit o echipă formată din doi polițiști din cadrul Secției 24 Poliție , care acționau, în civil în zona adiacentă. Conflictul a fost aplanat până la sosirea celorlalte echipaje, însă la fața locului a venit, în sprijinul agresorului, un autoturism cu 3 ocupanți, unul dintre aceștia lovindu-l pe unul dintre polițiștii în civil”, transmite, marți dimineața, Poliția Capitalei.

Persoanele implicate au fost duse pentru audieri la sediul Secției 24 Poliție, iar polițistul agresat a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale, potrivit Mediafax.

Din primele cercetări a rezultat că agresorul nu ar fi cunoscut calitatea de polițist.

Cercetările continuă în acest caz, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire sau alte violențe, tulburarea ordinii și liniștii publice și distrugere.

Trei bărbați au fost reținuți.

În timp ce polițistul român a fost lovit de agresori, o altă româncă, din Italia, pica în plasa unui fals polițist, un escroc ce a reușit să stoarcă de la femeie aproape 10.000 de euro.

Româncă din Italia, stoarsă de peste 30.000 de euro de un fals polițist sub acoperire 

 

Un italian în vârstă de 41 de ani, un escroc în serie care a fost arestat în ultimele săptămâni după ce a înșelat un preot din Trapani, și-a încercat din nou norocul. De data aceasta victimă a fost o româncă, de la care a luat peste 30.000 de euro.

Giorgio Covato a dat o nouă lovitură, pretinzând din nou că este un polițist "sub acoperire". În cea mai recentă încercare, el și-a însușit rolul unui polițist "sub acoperire" de la Serviciul Procuraturii din Palermo. Covato ar fi înșelat o româncă de la care a obținut 32.000 de euro.

Noul ordin de arestare a venit din partea procurorului din capitala siciliană, la cererea Parchetului local, care a emis o măsură preventivă pentru fraudă, utilizare necorespunzătoare a cardurilor de credit și de plată, spălare de bani, uzurpare de persoană și furt calificat.

Faptele datează din februarie 2021, când Covato a reușit să abordeze o femeie româncă la Foro Italico din Palermo, făcând-o să creadă că este polițist și că a intervenit pentru a împiedica un bărbat să o molesteze. În realitate, nu era nimeni acolo, iar Covato s-a folosit de acest șiretlic pentru a pregăti încă o înșelătorie.

Bărbatul, originar din Scicli (provincia Ragusa), a reușit să ia legătura cu femeia, prezentându-se drept polițist sub acoperire, și chiar a reușit să fie găzduit de victimă. Românca, având încredere în el, i-a mărturisit că intenționează să-și cheltuiască economiile pentru a-și cumpăra o casă. Covato, în acest moment, i-a sugerat să apeleze la mama sa fictivă, inventând că aceasta se ocupa cu intermedieri financiare și imobiliare.

Acesta a fost pretextul perfect pentru a face rost de o sumă mare de bani prin deschiderea mai multor conturi de jocuri de noroc la o companie de pariuri sportive.

Covato a mai fost acuzat în trecut și de furtul unor fețe de masă, a unei verighete și a unui colier de aur.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel