Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Poliția din Austria: „I-ați văzut pe acești români?“. Tânără, înșelată prin metoda "rezervorul de benzină gol"
WhatsApp
Trei bărbați au profitat de bunătatea unei tinere de 25 din Austria, ca să schimbe o bancnotă românească de 2.000 lei, care a fost retrasă din circulație, în 250 de euro, bani reali. Polițiștii îi caută acum pe cei trei autori.

Potrivit Poliției, duminică, 5 martie, în jurul orei 14.55, o femeie în vârstă de 25 de ani din districtul nordic Mühldorf am Inn conducea pe drumul național 2086 din Oberbergkirchen în direcția Neumarkt St. Veit.

În apropiere de cătunul Groismühl, trei mașini de culoare închisă erau parcate pe o alee, iar tânăra de 25 de ani a bănuit că șoferii aveau nevoie de ajutor și a oprit. Cei trei șoferi s-au apropiat de tânără. Aceștia au spus că nu mai aveau benzină în vehicule și că rezervoarele erau aproape goale. Ei i-au cerut femeii un ajutor financiar și s-au arătat dispuși să schimbe leii românești în euro.

Tânără din Austria, înșelată de trei români prin metoda "rezervorul de benzină gol"

 

Femeia a fost de acord și a retras 250 de euro de la o bancă. Bărbații au luat banii și, în schimb, i-au dat tinerei de 25 de ani 2.000 de lei românești în bancnote. Ei au subliniat că această bancnotă valora aproximativ 400 de euro și i-au mulțumit pentru ajutor și pentru schimbul de bani. Bărbații au plecat apoi.

Femeia a aflat ulterior că leii românești erau de fapt bancnote nevalabile și complet lipsite de valoare, fiind retrase din circulație, și a informat poliția din Mühldorf. Tânăra de 25 de ani a căzut în plasa unei situații de urgență simulate și a suferit un prejudiciu în valoare de 250 de euro.

Polițiștii au confiscat bancnotele fără valoare și au început o anchetă pentru fraudă. Departamentul de criminalistică al poliției judiciare din Mühldorf a fost, de asemenea, chemat și implicat.

Poliția din Austria: „I-ați văzut pe acești români?“

 

Tânăra este foarte sigură că cele trei mașini de culoare închisă aveau numere de înmatriculare românești. Unul dintre vehicule era un BMW. Tânăra de 25 de ani nu a putut da alte indicii despre vehicule sau numerele de înmatriculare ale acestora. Potrivit victimei, cei trei bărbați erau cetățeni români - toți vorbeau limba română.


Infractorii sunt descriși după cum urmează:

* Probabil șoferul BMW-ului: aprox. 45 de ani, păr negru, scurt, barbă neagră de trei zile;
* Aprox. 35 - 40 de ani, aprox. 170 cm înălțime, păr scurt blond-cafenie închis, vorbea atât limba română, cât și germană cu accent;
* Aprox. 25 - 30 de ani, înălțime 185 cm, păr negru scurt, barbă neagră de trei zile, constituție normală. Nu au putut fi oferite informații cu privire la îmbrăcămintea bărbatului.

O căutare imediată a mașinilor și a bărbaților de către poliție nu a avut succes. Cazuri similare de înscenare a unei situații de urgență, de exemplu din cauza lipsei de benzină, nu sunt cunoscute în prezent la departamentul de poliție din Mühldorf.


Cu toate acestea, astfel de cazuri de fraudă apar din când în când pe întreg teritoriul Germaniei.

Cine poate furniza informații despre vehiculele sau persoanele căutate? Cine a observat vehiculele și persoanele menționate mai sus la data de 05.03.23 în zona Oberbergkirchen, Neumarkt St. Veit și în împrejurimi? Mai există și alte victime care au fost abordate cu aceeași înșelăciune cu "rezervorul de benzină gol" sau chiar au fost înșelate? Poliția din Mühldorf solicită informații relevante sub numărul 08631/3673-0.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri principale Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel