O echipă de poliţişti de la frontiera dintre Germania şi Olanda a descoperit droguri în valoare de 21.000 de euro în lenjeria intimă a unui bărbat, relatează dpa, scrie Agerpres.
Poliţia federală germană a anunţat luni că tânărul de 23 de ani a fost prins duminică dimineaţă la graniţă în timp ce încerca să introducă ilegal în Germania cocaină şi metamfetamină.
El a fost oprit la scurt timp după ce a trecut graniţa într-o maşină, conducând în direcţia Osnabrück, un oraş din nord-vestul Germaniei. În momentul în care a coborât din maşină ofiţerii au observat că bărbatul încerca să ascundă ceva în pantalonii de jogging.
Când poliţiştii l-au întrebat despre ce este vorba, el a scos din lenjerie 280 de grame de cocaină, 10 grame de metamfetamină şi o cantitate mică de marijuana.
Tânărul de 23 de ani a fost arestat şi un magistrat a emis luni un mandat de arestare la cererea parchetului.
Poliţia olandeză a capturat anul trecut o cantitate record de cocaină, în valoare de 5 miliarde euro, în portul Rotterdam, relatează luni DPA, mai scrie Agerpres.
Poliţiştii au descoperit peste 70 de tone de cocaină în portul Rotterdam în 2021, cantitate cu circa 74% mai mare decât cea din anul precedent, fiind arestate 198 de persoane.
Rotterdam este considerat unul dintre cele mai mari porturi de intrare europene pentru cocaină. Peste 2.100 de kilograme de cocaină au fost capturate în alte zone din Ţările de Jos.
Cea mai mare cantitate la o singură captură în portul Rotterdam - 4,18 tone de cocaină - a fost înregistrată în 30 decembrie anul trecut. Drogurile, a căror valoare a fost estimată la 300 de milioane de euro, au fost ascunse într-un container cu banane sosit din Ecuador cu destinaţia portul belgian Anvers. În acest dosar au fost arestaţi la 3 ianuarie şapte suspecţi - cinci belgieni şi doi britanici.
În majoritatea cazurilor, bande organizate din America de Sud ascund drogurile în containere printre alte mărfuri încărcate. Ulterior, drogurile sunt scoase din containere şi transportate de complici.
''Un lucru este cert: infractorii nu sunt nimic fără ajutorul unor salariaţi din port'', au declarat procurorii olandezi, care s-au pronunţat pentru adoptarea unor măsuri mai dure împotriva angajaţilor implicaţi în acest gen de trafic ilegal.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News