Pentru a pregăti o plăcintă gustoasă de dovlecei, brânză și șuncă, veți avea nevoie de:
500 ml smântână,
150 de grame de brânză tăiată felii,
100 de grame de șuncă fiartă sau crudă,
100 de grame de brânză rasă,
3 ouă,
2 felii de pâine sandwich,
2 morcovi,
2 dovlecei,
2 căței de usturoi,
1 ceapă,
ulei de măsline extravirgin.
boia dulce, oregano uscat sare și piper după gust,
puțin pătrunjel proaspăt tocat.
Cantitățile sunt indicate sunt pentru 8 persoane.
Tocați mărunt cei doi căței de usturoi și ceapa. Morcovii se dau prin răzătoare. Un dovlecel se taie cubulețe, iar unul - rondele.
Se rumenesc ceapa și usturoiul într-o tigaie antiaderentă cu un strop de ulei. Adăugați cubulețele de dovlecel, morcovii, asezonați cu un praf de sare și continuați să gătiți timp de aproximativ zece minute, amestecând constant. Adăugați puțin oregano uscat și boia de ardei în legume.
Ciocolată dietetică din caise: ai nevoie de 3 ingrediente și este gata în 10 minute
Într-u bol se pun cele trei ouă și adăugați laptele. Rupeți feliile de pâine de tip sandwich în bucăți mici și puneți-le în bol. Se condimentează cu un praf de sare și un praf de piper negru. Mixați cu un blender, până obțineți o cremă netedă și omogenă.
Puneți-o parte din legumele pregătite anterior într-o tavă rotundă. Tăiați șunca cubulețe și puneți-o peste legume, împreună cu o parte din brânză rasă. Se toarnă jumătate din amestecul de ouă, lapte și pâine și se acoperă cu feliile de brânză tare.
Mai faceți un strat de legume, apoi un strat de rondele de dovlecei. Urmează un strat din amestecul de ouă, lapte și pâine, iar la final - brânză rasă.
Plăcinta se gătește în cuptorul preîncălzit la 180°C, aproximativ jumătate de oră. Odată ce plăcinta este gata, scoateți-o din cuptor și lăsați-o să se răcească. Se servește pe masă cu puțin pătrunjel proaspăt tocat. Poftă bună!
De fiecare dată când facem salată de vinete ne aducem aminte de gustul copilăriei. E ceva atât de special în aroma vinetelor coapte, încât ne gâdilă toate simțurile atunci când le preparăm. Rețeta de astăzi se vrea a fi o variantă puțin diferită față de cea clasică.
Salată de vinete cu semințe de susan este o variație a rețetei clasice, cu un plus de arome explozive. Iată cum se face.
Ingrediente
- 5 vinete mari românești
- 2 linguri iaurt grecesc
- o lingură ulei
- o linguriță oțet
- zeamă de lămâie
- sare
- semințe de susan
- ceapă roșie
Mod de preparare
Se iau cele cinci vinete și se pun la copt pe o tablă mare. Se curăță cu atenție (niciodată sub apă) și se lasă la răcit răsfirate pe un tocător. Se stropesc imediat cu cu zeamă de lămâie.
Se pun în sită de tablă și dau acoperite să stea o noapte la frigider. Se pune o farfurie sub sită să se scurgă toată zeama. La această rețetă nu vrem deloc zeamă.
A doua zi se toacă vinetele cu satârul de lemn, se pun într-un castron și se adaugă sare, 2 linguri iaurt grecesc, o lingură ulei, o linguriță oțet. Se amestecă întotdeauna cu lingura de lemn.
Clătite super ușor de făcut și foarte pufoase, gata în 10 min! Această rețetă te salvează oricând
Acum vine partea specială a rețetei de salată de vinete cu semințe de susan.
Se ia o tigaie antiaderentă și se rumenesc semințele de susan. Nu există o cantitate fixă, fiecare după preferințe.
Se amestecă semințele cu puțin ulei și ceapă roșie tocată cât de mărunt se poate.
Se toarnă peste uleiul cu susan peste vinete și se presară ceapă deasupra. Poftă bună!
Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o nouă rețetă, intrați pe grupurile de WhatsApp ale cititorilor ȘtiriDiaspora accesând următoarele linkuri:
- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G
- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News