Pentru că multe gospodine sunt interesate în primul rând de sos, vom începe rețeta noastră de pizza de casă un pic invers. Așadar vom prezenta mai întâi cum se prepară sosul, iar apoi, pentru o rețetă completă, rețeta pizzei cu blat pufos.
Citește și Mucenici moldovenești, rețeta tradițională. Secretul gospodinelor a fost aflat
Pentru prepararea sosului pentru pizza de casă avem nevoie de o cutie mare de roșii fără pieliță, o cană de apă, doi căței de usturoi, câteva frunze verzi de busuioc, o lingură de oregano, o lingură de chimen, ienibahar(se găsește la pliculeț la raionul de mirodenii) și coriandru zdrobite în mojar și apoi puse în oală, o linguriță de sare și una de zahăr. Se fierbe sosul pe foc mic o jumătate de oră și apoi se lasă la răcit. Apoi se întinde peste blat. Acest sos poate fi adăugat peste pizza chiar și după ce aceasta e scoasă din cuptor. Dacă adăugați puțin ardei iute, puteți să obțineți o alternativă sănătoasă la ketch-up-ul picant. De asemenea, sosul care rămâne mai poate fi fiert o dată (cinci-șase minute) apoi poate fi păstrat în frigider, sub capac, două-trei săptămâni. Sau îl puteți adăuga la o altă rețetă, a doua zi, atât timp cât este încă în "garanție".
Continuăm acum cu preparararea propriu-zisă a pizzei. Avem nevoie de următoarele ingrediente
600g (4 căni) făină de pâine sau făină de pizza (sau simplă / pentru toate scopurile)
2 lingurițe (6g) de drojdie cu creștere rapidă sau drojdie instant
2,5 lingurițe (15g) sare, kosher / sare de gătit
4 lingurițe (20g) zahăr alb
4 linguri de ulei de măsline extravirgin
330 ml (1 1/3 căni) apă caldă.
Pentru blatul de lucru mai este nevoie de 1 lingură făină și 2 lingurițe de ulei de măsline extravirgin.
Așezați făina, drojdia, zahărul și sarea într-un castron mare. Se amestecă cu o lingură de lemn. Faceți o adâncitură în centru. Se toarnă ulei și apă. Se amestecă până la omogenizare, astfel încât coca să se îndepărteze de pe partea laterală a bolului. Presărați suprafața de lucru cu 1/2 din făina suplimentară. Răsturnați aluatul din castron și frământați timp de 5 minute până când este destul de netedă
Formați aluatul într-o minge. Stropiți un bol mare cu ulei de măsline extravirgin (se poate folosi același castron). Așezați aluatul, răsturnați și frecați cu ulei. Acoperiți cu folie alimentară, apoi puneți-o într-un loc cald timp de 1-2 ore până când își dublează dimensiunea. După ce aluatul a crescut, puteți păstra în frigider bolul cu aluat timp de până la 5 zile (dacă nu a fost frământat după ce a crescut). Aroma se îmbunătățește cu timpul.
Dacă decideți să faceți pe loc pizza, atunci răsturnați aluatul din vas pe suprafața de lucru ușor prăfuit cu făină. Tăiați aluatul în 3 porții egale (330 g fiecare) - una pentru fiecare bază de pizza și frământat și din nou câteva secunde. Pentru fiecare porție de aluat, formați o bilă, așezați bilele, cu fața netedă în sus, pe o tavă mare - la 5 cm de marginea tăvii, la 10 cm una de cealaltă.
Presărați bilele cu puțină făină și frecați ușor până acoperiți suprafața (astfel încât să nu se lipească). Acoperiți bilele cu un prosop ușor umed. În mod alternativ, acoperiți ușor cu o foaie de hârtie de copt, apoi sigilați tava cu folie alimentară, asigurându-vă că bilele de aluat au suficient spațiu pentru a se ridica sub înveliș.
Lăsați la loc cald 1 oră până ce își dublează volumul.
Aluatu este gata de întins în tavă, iar ca topping puteți folosi orice ingrediente vă plac. Preîncălziți cuptorul la 275 ° C Puneți raftul în treimea superioară a cuptorului. Presărați suprafața de lucru cu 1/2 lingură de făină. Așezați o bilă de aluat deasupra. Fără a atinge marginile, folosiți vârfurile degetelor și partea din spate a degetelor pentru a dezumfla ușor aluatul și întindeți-l într-o tavă rotundă de 20 cm. Apoi folosiți degetele și palmele pentru a întinde aluatul, lucrând în jurul cercului, până când este aproape de dimensiunea unei forme pentru pizza de 30cm. Lăsați 1 cm din margine neatins cât mai mult posibil (pentru margini umflate!).
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News