Pirogul de post, sau lunițele umplute cu zarzavat, se poate face cu ingredientele pe care le ai la îndemână. Te poți juca cu ingredientele pe care le pui și se poate prepara cu spanac, cu legume și ciuperci, varză călită, și condimente după bunul plac, gustul fiind unul absolut delicios. Pirogul este unul dintre cele mai simple aperitive de post.
1 și 1/2 cană de făină integrală
- 1 și 1/2 cană de făină albă
- 4-5 cartofi fierți
- 20 g drojdie
- 1 linguriță miere
- 1 linguriță sare
- 1 și 1/2 canp apă călduță
Din aceste ingrediente de mai sus, se frământă o cocă potrivit de tare. Se lasă la crescut 30 de minute. Apoi se întinde o foaie groasă de 3 mm din care se taie cu o cană mai mare forme rotunde, care se umplu cu următoarea umplutură de mai jos.
- 1/2 cană soia granule
- 1 cană ciuperci fierte, tăiate mărunt
- 1 ceapă mare, tăiată mărunt
- 1 cățel de usturoi răzuit
- 1/2 linguriță măghiran
- 1/2 linguriță nucșoară
- 1 linguriță boia dulce
- 1 lingură condiment Vito
- sare, după gust
Se pune la înmuiat soia în apă călduță, în care s-a pus și o lingur de condiment Vito, pentru 15-20 de minute. Se stoarce și se pune într-un bol, apoi se adaugă restul de ingrediente. Se amestecă bine împreună.
Observație: Se mai poate folosi ca umplutură varza călită.
După ce am pregătit aluatul și umplutura, urmează să le punem împreună. Așadar, se împăturesc lunițele (devenind semi-lune), strângându-se bine capătul ca să nu iasă umplutura. Deasupra se ung cu puțin ulei și boia dulce de ardei,
Se mai pot presăra câteva semințe de susan. Se pun lunițele în tava unsă, în prealabil, cu ulei și se dau la cuptor pentru 35-40 de minute. Rețeta aceasta are ca rezultat 6 porții.
Calorii: 327
Proteine: 11 g
Glucide: 70 g
Fibre alimentare: 8 g
Grăsimi: 1 g
Vitamine: B1, B2, B6, C, Acid folic,
Minerale: Cupru, Fier, Magneziu, Seleniu, Mangan
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News