Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Piloţi români, pregătiți în Portugalia. Ministrul Apărării, discuții avansate cu şeful Statului Major General al Forţelor Armate Portugheze
WhatsApp
Ministrul Apărării Naţionale, Angel Tîlvăr, şi şeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu, s-au întâlnit, joi, la sediul MApN, cu şeful Statului Major General al Forţelor Armate Portugheze, amiralul Antonio Silva Ribeiro. 
Angel Tîlvăr, ministrul Apărării

Potrivit unui comunicat al MApN, agenda de discuţii s-a axat pe stadiul cooperării în domeniu, evoluţia situaţiei de securitate din estul Europei, precum şi pe programul comun de instruire. De asemenea, dialogul a vizat proiectul pregătirii în Republica Portugheză a unor piloţi şi a personalului tehnic de sprijin din Forţele Aeriene Române.

Ministrul Tîlvăr a subliniat importanţa prezenţei militarilor portughezi în ţara noastră atât din punct de vedere operaţional, cât şi din cel al solidarităţii transatlantice şi europene în faţa agresiunii Federaţiei Ruse în Ucraina. A apreciat contribuţia contingentului portughez, alături de cel polonez şi de cel din Republica Macedonia de Nord, precum şi a celorlalţi militari aliaţi din Brigada Multinaţională Sud-Est la noua arhitectură aliată defensivă, care contribuie inclusiv la întărirea apărării şi securităţii României.

Piloţi români, pregătiți în Portugalia

 

'Excelentele relaţii cu aliaţii portughezi au premisele extinderii, odată ce va intra în vigoare acordul privind cooperarea în domeniul Apărării pe care l-am semnat anul trecut. Suntem în etapa impulsionării procedurilor de ratificare a acestui acord, care va contribui la dezvoltarea relaţiilor în toate cele trei formate: bilateral, NATO şi UE', a declarat ministrul român.

Generalul Daniel Petrescu a reiterat aprecierea faţă de efortul colegilor portughezi pentru consolidarea posturii de descurajare şi apărare în zona de est a NATO şi a Uniunii Europene. Programul comun urmăreşte, în continuare, amplificarea pregătirii forţelor. 'Instruirea începută odată cu dislocarea contingentului portughez a dus la creşterea interoperabilităţii şi capacităţii de reacţie a structurilor. Vom păstra cadenţa exerciţiilor şi antrenamentelor. Suntem interesaţi de participarea forţelor aeriene portugheze la serviciul de poliţie aeriană din ţara noastră şi de participarea mai consistentă a militarilor români, alături de militari portughezi, în misiuni şi operaţii ale NATO, UE şi ONU', a afirmat şeful Apărării.

Ministrul Apărării, discuții avansate cu şeful Statului Major General al Forţelor Armate Portugheze

 

Seria de convorbiri a fost precedată de ceremonia înmânării 'Ordinului Naţional Steaua României în grad de Comandor, cu însemn de pace, pentru militari' amiralului Antonio Silva Ribeiro, ordin conferit de preşedintele României, în semn de înaltă apreciere a interesului şi sprijinului constant acordat ţării noastre.

Vizita înaltului oficial militar în ţara noastră, în perioada 1-3 februarie, are loc la invitaţia şefului Statului Major al Apărării, iar în program a fost inclus şi Batalionul 1 Instrucţie din Caracal, unitatea de dislocare a contingentului portughez, din compunerea Brigăzii Multinaţionale Sud-Est, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel