Petrecăreții, care au ales să petreacă noaptea dintre ani pe o plajă din Zanzibar s-au distrat pe muzică machedonească, chiar dacă se aflau la mii de kilometri depărtare de casă.
Turiştii au încins și o horă printre palmieri şi s-au distrat până dimineaţa, relatează Digi24.ro
Aseară ne-am strâns vreo 400 de români pe o plaja sălbatică din Zanzibar și printre altele am încins și o horă între palmieri. Sunt 2 lucruri care ne au adus aici pe toți împreună: libertatea și pofta de viață! Să nu le pierdeți niciodată!. a scris unul dintre participanți pe contul său de Facebook.
Anul 2022 a sosit în unele ţări, locuitorii din insulele Samoa şi Kiribati din Pacificul de Sud fiind primii care au început noul an la ora 10:00 GMT, urmaţi de neo-zeelandezi o oră mai târziu.
Spre deosebire de anul trecut, când focurile de artificii publice au fost anulate din cauza pandemiei de coronavirus, în Samoa a fost permisă din nou lansarea lor pe cer. Potrivit autorităţii pentru turism, statul insular a adus cinci experţi pirotehnişti din Noua Zeelandă pentru a instala focurile de artificii, relatează DPA, scrie Agerpres.
Între timp, în arhipelagul Tonga, forţele naturii nu au luat pauză în noaptea de Anul Nou: vulcanul Hunga Tonga-Hunga Ha'apai, care a erupt ultima dată în 2014, este din nou activ şi aruncă cenuşă şi gaze în aer. Încă de la Crăciun, autorităţile au avertizat împotriva apropierii de acest vulcan.
Sydney a dat startul anului 2022 cu 6 tone de focuri de artificii colorate pe fundalul impunător al Harbour Bridge şi Opera House.
Spre deosebire de anul trecut, de data aceasta, zeci de mii de spectatori au putut urmări spectacolul în direct, în pofida creşterii semnificative a numărului de infectări cu coronavirus în regiune. Cu toate acestea, toţi participanţii au trebuit să cumpere un bilet pentru unul dintre cele aproximativ 30 de puncte de vizionare. Organizatorii au recomandat persoanelor fără rezervare sau nevaccinate să evite centrul oraşului.
Focul de artificii din Sydney, celebru în întreaga lume, a fost transmis în direct pe internet şi de către postul naţional de televiziune australian ABC. Anul trecut, centrul oraşului Sydney fusese închis pentru spectatori.
Înainte de pandemie, spectacolul impresionant atrăgea peste 1 milion de oameni în fiecare an. Cu toate acestea, statul New South Wales, unde se află Sydney, este în prezent regiunea din ţară cea mai afectată de coronavirus, din cauza răspândirii variantei Omicron. Vineri, autorităţile din New South Wales au raportat peste 21.000 de noi infecţii, mai multe decât oricând înainte, a anunţat ABC.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News