Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Peste jumătate din deținuții din Germania sunt de origine străină. Românii sunt și ei în top 
WhatsApp
Germanii au început să facă statistica deținuților și au ajuns la concluzia că închisorile lor sunt pline de străini. 

Un studiu recent al publicației FREILICH dezvăluie o realitate îngrijorătoare în sistemul penitenciar din Germania: în mai multe landuri, mai bine de jumătate dintre deținuți sunt de origine străină. Aceste cifre reflectă o povară financiară semnificativă pentru contribuabili, costurile de întreținere a acestor prizonieri ridicându-se la aproape două miliarde de euro anual. În special, Baden-Württemberg a raportat în iulie 2024 că, pentru prima dată, peste 50% dintre deținuți nu dețin pașaport german, un procent care atinge 50,8% în cele 17 penitenciare din land.

FREILICH a extins cercetările și la celelalte state federale din Germania, obținând rezultate similare în alte cinci regiuni. Hamburg, de exemplu, înregistrează cea mai mare proporție de prizonieri străini, cu 57,8%. În general, naționalitățile predominante printre deținuți sunt turcii, polonezii, sirienii și românii, care se remarcă în mod deosebit în landurile Renania de Nord-Westfalia și Bavaria.

Deținuții români, printre cei mai numeroși și în cel mai populat land al Germaniei

 

Renania de Nord-Westfalia, cel mai populat land al Germaniei, raportează că la 30 iunie 2024, din cei 14.047 de deținuți, 40,4% erau străini. În rândul acestora, predomină cetățeni din Turcia, Polonia, Siria, Maroc și România. De asemenea, au fost identificați deținuți din Serbia, Albania, Algeria, Olanda și Italia. Ministerul Justiției din acest land a subliniat că inexactitățile statistice pot apărea din cauza deținuților cu cetățenii multiple.

Bavaria, al doilea land ca mărime, înregistrează un procent și mai ridicat de prizonieri străini. La 31 martie 2024, din totalul de 9.708 de deținuți, 51,1% nu aveau cetățenie germană. Printre cei mai frecvenți străini încarcerați în Bavaria se numără românii, polonezii, sirienii și turcii.

Situația este similară și în Saxonia Inferioară, unde la 31 martie 2024, 37,6% dintre deținuți erau de origine străină. Grupurile cele mai numeroase sunt formate din cetățeni polonezi, albanezi și turci. Interesant este că, în acest land, se regăsesc și 17 apatrizi și 24 de persoane cu naționalitate neclară.

În Hesse, la 17 iulie 2024, erau încarcerați 4.372 de prizonieri, dintre care 51,4% erau străini. Cele mai mari grupuri de deținuți non-germani provin din Algeria, Maroc, Turcia, România și Afganistan. Această statistică reflectă o provocare majoră pentru sistemul penitenciar german și pune în lumină diversitatea etnică a celor încarcerați.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
pixel