Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Peste 30.000 de copii, vânduți de Biserică, în Belgia, fără știrea mamelor: Tinerele purtau măști în timpul nașterii pentru a nu-și vedea bebelușii
WhatsApp
Aproximativ 30.000 de copii ar fi fost vânduți de către instituțiile Bisericii Catolice, fără știrea mamelor lor, într-un episod întunecat care ar fi durat aproape 40 de ani. Fetele care rămâneau însărcinate fără a fi căsătorite ar fi fost duse în centrele administrate de Biserică, iar acolo le aștepta iadul...
România riscă să ajungă la doar 8 milioane de locuitori. În fiecare an se nasc din ce în ce mai puțini copii

Mii de fete ar fi fost supuse la abuzuri, operații de sterilizare și tratamente inumane. Povestea dezvăluită recent ridică întrebări despre moralitatea și practicile Bisericii Catolice. O victimă a povestit în detaliu ce i s-a întâmplat pentru a scoate la iveală adevărul despre aceste adopții forțate, conform Il Messaggero.

 

Iadul mamelor necăsătorite în instituții religioase

 

În Belgia, începând de la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial și până în anii '80, mii de fete care au rămas însărcinate fără a fi căsătorite susțin că au fost duse în centre administrate de Biserică, unde au fost supuse unor tratamente traumatizante și inumane.

Unele dintre ele au mărturisit chiar că au fost forțate să poarte măști în timpul nașterii, pentru a nu-și vedea proprii copii nou-născuți. Altele ar fi fost supuse la operații de sterilizare fără consimțământul lor. Iar cel mai trist, toți copiii ar fi fost luați de lângă mame și vânduți de biserică.

 

Povestea cutremurătoare a unei mame căutându-și fiica

 

Cyrilla, acum în vârstă de 67 de ani, a povestit cu durere cum ar fi fost adusă la o casă de călugărițe la Lommel, în nord-estul Belgiei, când avea doar 23 de ani. Acolo, femeia povestește că a fost obligată să muncească și, în cele din urmă, a fost transferată la spital pentru naștere. Într-o zi a aflat că a fost sterilizată fără acordul ei și că nici nu își va putea păstra fiica.

„A venit asistenta. I-am spus: 'Am dureri'. Mi-a spus că tocmai născusem prin cezariană și că fusesem sterilizată. Am întrebat: "Poftim? M-ați sterilizat fără permisiunea mea?". Atunci a venit o călugăriță. Am întrebat-o unde era fiica mea. Mi-a spus că nu era acolo. Am căutat-o ani de zile, ani de zile....Mi-ar fi plăcut să-mi țin fiica în brațe", a mărturisit ea într-un interviu pentru Rtl TV.

 

Vânzarea copiilor în numele fundamentalismului religios

 

Conform relatărilor victimelor, Biserica Catolică belgiană ar fi vândut cel puțin 30.000 de copii în schimbul unor sume de bani cuprinse între 10.000 și 30.000 de franci (aproximativ între 250 și 750 de euro) pentru fiecare nou-născut. 

În 2015, când au apărut primele dezvăluiri, Biserica și-a cerut scuze față de victimele adopțiilor forțate. Recent, un podcast detaliat realizat de ziarul Het Laatste Nieuws a evidențiat povestea, permițând mamelor și copiilor să vorbească despre trauma lor. Episcopii au intervenit din nou, cerând o anchetă independentă privind adopțiile forțate și recunoscând durerea și trauma victimelor.

 

Se ia în considerare recunoașterea copiilor dați ilegal spre adopție drept "victime ale traficului de persoane"

 

Scandalul a ajuns în Parlament, iar printre discursuri a existat unul care a stârnit multă emoție și aplauze sincere din partea celorlalți parlamentari. A luat cuvântul deputatul Yngvild Ingels, în lacrimi, care a spus: "Pentru părinții al căror copil a fost adoptat există întotdeauna o întrebare centrală: unde este copilul nostru? Mi-ar fi plăcut să le spun că sunt bine și că am găsit un cămin cald".

Patru preoți au fost deja suspendați, iar ministrul Justiției, Paul Van Tigchelt, a afirmat că aceste fapte "josnice" trebuie investigate în totalitate. O comisie parlamentară de anchetă privind abuzurile sexuale în cadrul Bisericii este încă în lucru, și se ia în considerare recunoașterea copiilor dați ilegal spre adopție drept "victime ale traficului de persoane".

Debby Mattys, una dintre fetele nou-născute vândute de călugărițe, subliniază responsabilitatea uriașă a Bisericii, mai ales că multe documente nu au fost păstrate sau au fost distruse.

"Mama mea avea 18 ani când a avut o sarcină nedorită. Am căutat-o timp de 20 de ani, dar a fost inutil. Biserica are o responsabilitate uriașă. Nu numai pentru ceea ce s-a întâmplat în trecut. Chiar și astăzi continuă să abuzeze de putere, permițând dispariția unor documente și dosare. Și nu cooperează".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
pixel