Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Peste 20 de pachete cu alimente din Italia, în drum spre România, confiscate: Erau transportate printre calculatoare
WhatsApp
300 de kilograme de carne, brânză și pește confiscate din camionul unui șofer român. Marfa era în drum spre România într-o dubă nerefrigerată, în mijlocul celorlalte mărfuri, cum ar fi calculatoare și piese pentru acestea. Descoperirea a fost făcută în timpul unui control al poliției locale: alimentele se aflau în cutii simple de polistiren.

Dacă nu ar fi fost acel punct de control al poliției locale de la Raossi, joi dimineața, acel camion ar fi trecut Vallarsa nestingherit în drumul său spre România. Acolo ar fi trebuit să ajungă mărfurile pe care le transporta în remorcă, acoperite doar de o prelată: calculatoare, diverse tipuri de produse, dar mai ales cincisprezece lăzi de produse congelate și alte produse alimentare.

Încă proaspătă după ce a parcurs câteva zeci de kilometri, dar cum ar fi ajuns acea mâncare la destinație după 1500 de kilometri de drum cu o temperatură care în timpul zilei depășește constant treizeci de grade? Ofițerul care a oprit duba s-a urcat în remorcă pentru a verifica marfa. În acel moment a observat câteva lăzi de polistiren printre celelalte și, sprijinindu-și mâna pe ele, a observat că erau reci.

În acel moment, s-a gândit că acolo se aflau alimente proaspete, în ciuda faptului că remorca nu era refrigerată corespunzător. Șoferul a încercat apoi să distragă atenția ofițerului atunci când acesta a cerut factura de transport și a văzut că "fructe de mare congelate" era, de asemenea, listată printre articolele de marfă, potrivit ladige.it

Peste 20 de pachete cu alimente din Italia, în drum spre România, confiscate

 

"Le-a încărcat colegul meu de la depozitul frigorific, nu sunt aici", s-a grăbit să obiecteze șoferul. Polițistul, însă, nu a fost mulțumit de explicația acestuia și a descoperit, deschizând cutiile, pește și carne congelată transportate în 15 cutii de polistiren.

În acel moment, controlul a devenit mai amănunțit: medicul veterinar de la Apss a sosit la Raossi și, împreună cu polițistul, a găsit un alt container cu alimente ascuns în încărcătură, în plus față de cele 15 cutii declarate în documentele de transport. Erau, de asemenea, patru sau cinci cutii de brânză fără nici măcar protecția polistirenului. Destinația indicată este România, deși nu este clar unde ar fi ajuns.

În urma controlului a fost declanșată sancțiunea: o amendă de o mie de euro pentru transporturi care nu sunt în regim Atp (Accord Transport Perissable, adică cu dube frigorifice cu temperatură controlată a alimentelor perisabile destinate consumului uman). Practic, vehiculul a fost considerat impropriu și au fost confiscate 300 de kilograme de produse alimentare, în valoare de aproximativ 3 mii de euro. O parte din alimentele confiscate și, firește, duse imediat într-un loc mai potrivit pentru conservarea lor, vor fi donate adăpostului pentru câini din Rovereto.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel