Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Peste 10 milioane de câini sunt măcelăriți și arși de vii pentru carne la un festival din China. Organizația "No To Dog Meat" explică scenele cumplite
WhatsApp
Peste 10 milioane de câini sunt măcelăriți și arși de vii pentru carne la un festival din China. Organizația "No To Dog Meat" explică scenele cumplite pe care încearcă să le oprească.
Foto: UnsplashPeste 10 milioane de câini sunt măcelăriți și arși de vii pentru carne la un festival din China. Organizația "No To Dog Meat" explică scenele cumplite

„No To Dog Meat” colaborează cu localnicii din țări precum China, Coreea, Vietnam și Cambodgia, unde piețele de carne de câine sunt încă populare, iar scenele cu câini măcelăriți sau fierți de vii sunt frecvente.

O femeie care salvează câinii din comerțul cu carne din China a vorbit despre durerea pe care o simte când vede "încrederea" din ochii animalelor cu câteva momente înainte de a fi măcelărite sau arse de vii.

Julia de Cadenet este fondatoarea organizației "No To Dog Meat", care lucrează cu localnici din țări precum China, Coreea, Vietnam și Cambodgia, care au tradiția de a-i măcelări, găti și mânca pe prietenii noștri cu patru picioare.

 

Brutalitate la cel mai mare nivel la festivalurile în care se consumă carne de câine 



Ea a înființat această organizație non-profit, care are și statut ONU, în 2009, după ce a fost martoră directă a ororilor din piețele de carne vie.

Julia a vorbit în exclusivitate cu The Mirror înaintea Festivalului de carne de câine Yulin din Guangxi, China, care se așteaptă să aibă una dintre cele mai mari participări din ultimii ani în luna iunie, după ridicarea restricțiilor Covid.

Julia, care a salvat ea însăși mai mulți câini, și-a amintit priveliștile și mirosurile dezgustătoare ale pieței.

"Poți vedea unde i-au omorât în acele piețe, sânge, urină, totul. Totul se întâmplă împreună", a explicat ea.

În piețele de carne vie, câinii și pisicile sunt sacrificați în fața clienților plătitori înainte de a fi puși direct pe grătar și prăjiți.

Dar, înainte de a-și găsi sfârșitul macabru, sunt înghesuiți în cuști mici, fără mâncare sau apă.

 

Animale chinuite la târgurile de carne din China



S-a raportat anterior că măcelarii bat adesea câinii înainte de a fi sacrificați, deoarece se crede că adrenalina îmbunătățește gustul cărnii.

Julia a spus că nu poate descrie cum se simte când se uită în ochii lor în ultimele clipe.

Ea a spus: "Așa că am luat acasă câteva dintre animalele salvate efectiv și am văzut cu ochii mei. Le-am salvat din acele locuri. Este doar încrederea din ochii acelor animale. Nici măcar nu pot să vă spun ce simt. Dar, te duci în locuri și nu poți salva pe toată lumea."

Pentru a atrage turiștii, organizatorii Festivalului de carne de câine din Yulin organizează un spectacol masiv și brutal pentru oaspeți.

Carnea de câine este considerată o delicatesă în unele părți ale lumii, în special în Asia, și se estimează că 10 milioane de canini sunt uciși și mâncați în fiecare an numai în China.

Comerțul este complet nereglementat și nu este neobișnuit ca animalele de companie să fie furate din casele stăpânilor lor.

În fiecare an, în întreaga lume sunt împărtășite scene disperate care arată câini care încă poartă la gât zgarda stăpânului lor, în timp ce sunt înghesuiți în cuști supraaglomerate.

În multe ocazii, aceștia sunt transportați pe sute de kilometri fără hrană sau apă. Ceea ce face ca Yulin să fie deosebit de macabru este faptul că patrupedele sunt lovite cu bâta sau lăsate să sângereze după ce li se taie gâtul, în văzul celorlalte animale care așteaptă să fie sacrificate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
pixel