Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Percheziții în plină stradă, la Baia Mare, după ce un șofer și-a lipit pe mașină mesajul „Am droguri”: Polițiștii, surprinși de ce au găsit în autoturism
WhatsApp
Autoritățile din municipiul Baia Mare au declanșat o acțiune de amploare în urma unui incident neobișnuit care a avut loc pe bulevardul Unirii. Mașina unui șofer a fost percheziționată în plină stradă, după ce tânărul a lipit pe protbagaj mesajul  „Am droguri”.
Sursa foto: Vasiledale.ro

Mai multe echipaje ale Poliției municipale Baia Mare, Poliției Rutiere Baia Mare și Poliției Canine din cadrul IPJ Maramureș au efectuat aseară o percheziție auto chiar într-o stație de autobuz de pe bulevardul Unirii din municipiu.

Acțiunea vizează un livrator care și-a „personalizat“ mașina afișând mesajul insolit "Am droguri", pe care l-a lipit pe autoturismul său. Livratorul a fost surprins de mai multe ori cu acest mesaj pe străzile din Baia Mare, fapt care a stârnit controverse și a atras atenția autorităților.

Într-o declarație ulterioară, șoferul, în vârstă de 21 de ani, a explicat că mesajul a fost pus pentru a evita controalele poliției, care l-ar fi oprit de nenumărate ori sub suspiciunea de consum și deținere de droguri. El a menționat că nu consumă astfel de substanțe și că mesajul a fost o formă de protest față de frecvența excesivă a controalelor.

“Nu a fost zi lăsată de Dumnezeu să nu fiu oprit și testat”

 

Am fost acuzat de multe ori că aș consuma și aș deține astfel de substanțe. Eu sunt livrator, cu asta îmi câștig existența. A fost o perioadă când am fost oprit foarte des. Atunci m-am enervat și mi-am lipit stickerul pe mașina. A fost o săptămână când nu m-a mai oprit nimeni. Nimeni. Lumea se leagă aiurea de ce mesaje îți pui tu pe mașină. Îl aveam pus pe lunetă și m-au lăsat fără certificatul de înmatriculare pentru că nu este voie acolo. Am zis ok. Îl mut mai jos și să văd ce îmi face.

Am refuzat drugtestul acum doi ani pentru că a dat pozitiv la 7 substanțe. Și am stat două luni până mi-au venit rezultatele și rezultatele au fost negative. Dar eu am stat lunile astea fără permis și am pierdut mult. Au fost multe erori. Sincer și cu aparatul asta nou nu am încredere. Mă duc unde doresc ei. La sânge. Eu nu am consumat așa ceva. Stickerul rămâne pe mașină dacă domnii polițiști spun că e legal. Din cauza asta l-am lipit pentru că nu a existat zi lăsată de Dumnezeu să nu mă oprească. E drept am avut și probleme la mașină: aveam roți neomologate, tobă sport. Le-am schimbat toate pentru a fi lăsat în pace” a declarat șoferul în vârstă de 21 ani în exclusivitatea pentru Vasile Dale.

Autoritățile au verificat cu atenție mașina și bunurile din interior, dar nu au găsit nicio urmă de droguri. Au găsit în schimb mai multe autocolante cu același mesaj, lipit și pe portbagaj: „Am droguri“. Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest și cu aparatul drugtest, iar ambele rezultate au fost negative.

Cu toate acestea, acest incident a ridicat îngrijorări legate de interpretarea și aplicarea corectă a legii în ceea ce privește mesajele publice afișate pe vehiculele personale. Livratorul susține că va continua să aibă mesajul pe mașină, dacă autoritățile consideră că este legal, ca formă de protest împotriva presiunii poliției.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel