Poliția kenyană îl caută pe suspectul Makenzie Nthenge, un pastor al „Bisericii Internaţionale Vestea Bună”, după ce patru persoane au murit și alte 11 au fost salvate dintr-o pădure din apropierea orașului Malindi din sud-estul Kenyei și au fost duse la spital pentru tratament, fiind găsite înfometate într-o pădure.
Pastorul Makenzie Nthenge este suspectat că le-ar fi spus adepților săi să se înfometeze pentru a ajunge mai rapid în Rai, unde „se vor întâlni cu Iisus.
În urma unui pont primit de la un locuitor îngrijorat, ofițerii s-au deplasat de urgență în pădurea Shakahola din Langobaya, unde au găsit 15 persoane care participau la practica postului excesiv - însă doar 11 au ajuns la spital în viață.
De asemenea, localnicul a afirmat că în pădure exista o groapă comună de mică adâncime în care se aflau cel puțin 31 de persoane despre care se crede că sunt adepți ai lui Nthenge.
Poliția nu a reușit încă să stabilească dacă în pădure există într-adevăr o groapă comună sau nu, din cauza vastității acesteia și a ostilității raportate a unor locuitori.
Raportul a adăugat: "Echipa nu a reușit să identifice groapa comună în virtutea terenului (zonei) vast și a locuitorilor ostili din pădure. Se bănuiește, de asemenea, că există multe victime în terenul din pădure despre care se crede că aparține suspectului."
Un raport al poliției a precizat că polițiștii au primit un pont despre "cetățeni ignoranți care mureau de foame sub pretextul întâlnirii cu Iisus, după ce au fost spălați pe creier de un suspect, Makenzie Nthenge, un pastor al Bisericii Internaţionale Vestea Bună".
În raportul poliției se spune că: "Un contingent aflat sub comanda SCPC și SCCIO Malindi a vizitat locul faptei pentru a stabili faptele. Echipa a reușit să ajungă la câteva gospodării și a reușit să salveze cincisprezece persoane, printre care șase care erau emaciate. Medicii de la Malindi Sub-County Hospital au fost chemați să ajute la evacuare".
Potrivit rapoartelor presei locale, Nthenge a fost arestat și acuzat luna trecută după ce doi copii ar fi fost înfometați până la moarte de către părinții lor.
Pastorul, despre care nu se știe unde se află în prezent, a pledat nevinovat și a fost eliberat pe cauțiune.
Patru dintre victime, care nu au fost încă identificate oficial, au murit din cauza foametei în timp ce medicii încercau să le acorde îngrijiri.
Cei 11 supraviețuitori - printre care șapte bărbați și patru femei cu vârste cuprinse între 17 și 49 de ani - au fost internați la Malindi Sub-County Hospital, unde se spune că trei dintre ei sunt în stare critică.
Religia predominantă în Kenya este creștinismul, iar în 2019, aproximativ 85,5% din populație a urmat această religie, potrivit Raportului privind libertatea religioasă internațională 2021, conform Mirror.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News