Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Patron din Mamaia, revoltat după ce a fost amendat de ANPC: „De ce să vă trimit în privat OP-ul, aveți comision din amenzi?“ (VIDEO)
WhatsApp
Horia Constantinescu, preşedintele ANPC, a fost, sâmbătă seara, personal în control în stațiunile de  pe litoral. Prima oprire, Mamaia. A curs cu amenzi, iar comercianții, și-așa supărați că numărul de turiști nu este cel așteptat, sunt revoltați de amenzile și sancțiunile pe care le-au primit.

Cristian, deținătorul unei afaceri care propune un concept nou de cafenea și cocktail bar din zona Mamaia Nord, este supărat după ce a fost amendat cu 1500 de lei în urma unui control din partea Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC).

Patron din Mamaia, revoltat după ce a fost amendat de ANPC: „De ce să vă trimit în privat OP-ul, aveți comision din amenzi?“

 

„Aseară a venit ANPC-ul în control peste tot în Mamaia Năvodari. A intrat și la mine în truck și mi-a dat o amendă de 1.500 de lei pentru că la ora 10.30 aveam niște topping-uri de ciocolată afară, că nu m voie să le țin afară în soare. I-am explicat că am coadă de clienți și le-am scos pentru că am comenzi cu ele, nu am cum să le bag tot timpul în frigider, din moment ce lucrez cu ele.

@redsocialvan #mamaia #navodari #alezzi #abuz #anpc #horiaconstantinescu #protv #antena1 ♬ original sound - Cristian Valentin

Vreau să știu de ce face abuzurile astea  ANPC. Mai ales că au venit prima oară la mine, de ce nu a venit instituia statului să ne explice: vezi că trebuie să pui etichetă cu data pe toppingul ăsta, când l-ai deschis, să știu că nu e de acum doi ani.

De ce îmi dai amendă 1.500 de lei și apoi îmi dai numărul tău personal ca să îți trimit OP-ul. Aveți cumva comision din amenzi, dragi inspectori, șefi de inspectori? Așa s-a ajuns în statul ăsta, să faceți bani de la micii cmercianți?!“, se întreabă Valentin, un coemrciant din Mamaia.

El reclamă că a făcut unele sacrificii pentru a veni în Mamaia pentru a-și oferi prousele și serviciile, dar că această modalitate de control adoptată ded ANPC nu face decât să sperie și să descurajeze comercianții.

Hala Obor, închisă azi de ANPC. Risc de a fi închisă permanent

 

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) închide Hala Obor din nou, pentru o perioadă de până la un an, după ce inspectorii au găsit nereguli importante la mai multe controale. 

În urma unei acţiuni de verificare efectuată de Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorilor (CRPC) Bucureşti-Ilfov, la Hala Obor din Bucureşti, echipele de control au constatat din nou o serie de nereguli importante, deşi această locaţie a fost controlată periodic, constatându-se, de fiecare dată, repetitivitatea multora dintre abaterile de la prevederile legale.

Cu toate aceste ocazii, atât societatea care administrează Hala, SC CI-CO SA, cât şi operatorii economici care comercializează, în mod special, produse alimentare, în complex, au fost amendaţi şi au primit măsuri complementare de reparare a spaţiului şi de remediere a stării de curăţenie şi a echipamentelor folosite, care nu au fost duse la îndeplinire sau realizate parţial.

Hala nu a fost renovată, în ciuda promisiunilor



"Hala Obor trebuie să iasă la pensie. Personal am participat la acţiunea de control din 2019, ocazie cu care administratorii acestui spaţiu ne-au promis că vor proceda la renovarea lui completă. Au mai urmat acţiuni similare şi singurul lucru substanţial obţinut au fost tot promisiunile. Înţelegem perfect că această hală reprezenta o sursă de produse pentru persoanele în etate, din zona respectivă, datorită preţurilor mici. Dar, în situaţia de faţă, ieftin se dovedeşte a fi un pericol pentru sănătatea consumatorilor. Lipsa flagrantă de curăţenie şi siguranţă trebuie oprită aici. Modul de desfăşurare a activităţilor comerciale este desprins din anii '70. Indiferent cât se vor supăra de tare unii consumatori pe acţiunea noastră am făcut-o şi pentru siguranţa acestora. Sunt convins că acest mesaj ferm va fi un imbold pentru renovarea halei şi întoarcerea ei pe piaţă într-un mod corespunzător", a afirmat Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel