Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
UPDATE. Anglia. Parlamentar din anturajul lui Boris Johnson, înjunghiat în timpul unei întâlniri cu reprezentanții zonali
Un parlamentar membru în Partidul Conservator britanic al premierului Boris Johnson a fost înjunghiat vineri de mai multe ori în timpul unei întâlniri cu reprezentanţi locali în circumscripţia sa, relatează postul Sky News, citat de Reuters.

Deputatul David Amess, care reprezintă în Camera Comunelor circumscripţia Southend West din comitatul Essex, a fost înjunghiat de un bărbat care a pătruns în incinta unde se desfăşura acea reuniune, în oraşul Leigh-on-Sea.

Deputatul primeşte îngrijiri la faţa locului, iar poliţia a anunţat arestarea autorului atacului, precizând că nu sunt căutaţi şi alţi suspecţi.

Biroul deputatului a confirmat că acesta a fost înjunghiat, fără să ofere alte detalii şi nu este clar în ce stare se află.

Într-o scurtă declarație de presă, poliția a precizat că a fost sesizată în jurul orei 12.05 pm cu privire la atac.

Parlamentar din anturajul lui Boris Johnson, înjunghiat”La scurt timp, un bărbat a fost arestat și nu căutăm niciun alt posibil atacator”, a mai precizat poliția, afirmând că urmează să ofere informații suplimentare atunci când vor avea mai multe detalii despre incident.

Sir David Amess a fost victima atacului în timp ce se afla la biroul său parlamentar pentru audiențe, la biserica metodistă Belfairs în Leigh-on-Sea“, au afirmat polițiștii britanici.

David Amees este un conervator veteran care reprezintă circumscripția Southend West din Essex încă din 1983.

Potrivit primelor relatări, un bărbat a intrat în biroul parlamentar și l-a înjunghiat de mai multe ori.

UPDATE, 17.15: David Amess  a murit

 

Deputatul britanic David Amess din Partidul Conservator al premierului Boris Johnson şi-a pierdut viaţa vineri după ce a fost înjunghiat de un bărbat care a intrat la o întâlnire electorală cu alegătorii din districtul său, a anunţat poliţia, citată de Reuters şi AFP. Poliţia a mai precizat că un bărbat a fost arestat sub suspiciunea de crimă. 

G Ad:

Deputatul David Amess, care reprezintă în Camera Comunelor circumscripţia Southend West din comitatul Essex, a fost înjunghiat de un bărbat care a pătruns în incinta unde se desfăşura acea reuniune, într-o biserică în oraşul Leigh-on-Sea. În vârstă de 69 de ani, David Amess, a fost ales prima dată în legislativul britanic în anul 1983.

Alți parlamentari britanici atacațiAcest incident aminteşte de altele asemănătoare petrecute în Regatul Unit. În 2010 parlamentarul laburist Stephen Timms a supravieţuit după ce a fost înjunghiat în biroul din cricumscripţia sa.

Nu la fel de norocoasă a fost Jo Cox, deputata laburistă britanică pro-UE, împușcată mortal în stradă în 2016 în circumscripția sa electorală. Ea contactase anterior poliția după ce a primit o serie de 'mesaje rău intenționate', iar un bărbat a fost arestat ulterior în legătură cu această anchetă, relatează Reuters.

Deputata britanică pro-UE Jo Cox, în vârstă de 41 de ani, membră a Partidului Laburist (de opoziție), a murit după ce a fost atacată joi la Birstall, în nordul Angliei, cu o săptămână înainte de referendumul din 23 iunie privind oportunitatea ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Potrivit unui grup de apărare a drepturilor civile, presupusul ucigaș al deputatei laburiste britanice pro-UE era un „susținător fervent" al unui grup neonazist cu sediul în Statele Unite. Southern Poverty Law Centre a precizat că atacatorul, identificat de mass-media britanice ca Thomas Mair, avea o „lungă istorie cu naționalismul alb".

[citeste si]

 

 

 

Știri Vezi toate articolele
Crossuri parteneri
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Crossuri parteneri
DCNews.ro
26 noi 2021, 22:04
DCMedical.ro
26 noi 2021, 18:35
DCBusiness.ro
26 noi 2021, 22:43
DefenseRomania.ro
23 noi 2021, 20:54
DCBusiness.ro
26 noi 2021, 22:43
DefenseRomania.ro
23 noi 2021, 20:54
DCNews.ro
26 noi 2021, 22:04
DCMedical.ro
26 noi 2021, 18:35
Spectacola.ro
26 noi 2021, 22:14
Spectacola.ro
26 noi 2021, 22:14