Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Papa Francisc cere măsuri urgente în Europa: "Bătrânul continent devine învechit, resemnat"
WhatsApp
Papa Francisc se declară îngrijorat de natalitatea din Europa și de îmbătrânirea populației. 

„La nivel instituțional, sunt necesare urgent politici eficiente și alegeri curajoase, concrete și pe termen lung”. Asta le-a spus Papa Francisc reprezentaților guvernului italian.

„Este nevoie de un angajament mai mare din partea tuturor guvernelor europene, astfel încât tinerele generații să fie puse în situația de a-și putea realiza visele legitime. Din acest motiv nu trebuie să punem o mamă în situația de a fi nevoită să aleagă între muncă și îngrijirea copiilor săi; sau să eliberăm multe cupluri tinere de povara nesiguranței locului de muncă și a imposibilității de a cumpăra o casă," spune papa.

"Casele se umplu de obiecte și se golesc de copii"

 

Numărul de nașteri este primul indicator al speranței unui popor. Fără copii și tineri, o țară își pierde dorința de viitor. În Italia, de exemplu, vârsta medie – a continuat Papa Francisc – este în prezent de patruzeci și șapte de ani, iar noi recorduri negative continuă să fie stabilite. Din păcate, dacă ar fi să ne bazăm pe aceste date, am fi forțați să spunem că Italia își pierde progresiv speranța în viitor, ca și restul Europei: Bătrânul Continent se transformă din ce în ce mai mult într-unul învechit, obosit și resemnat, atât de ocupat să exorcizeze singurătatea și frământările, încât nu mai este în stare să se bucure de adevărata frumusețe a vieții. Problema lumii noastre este egoismul, consumatorismul și individualismul, care îi fac pe oameni plini, singuri și nefericiți," a mai spus papa.

Papa Francisc a amintit că „în trecut nu au lipsit studiile și teoriile care avertizează asupra numărului de locuitori, pentru că nașterea prea mulți copii ar fi creat dezechilibre economice, lipsă de resurse și poluare". Papa s-a arătat șocat de modul în care aceste teze vorbeau despre ființe umane ca și cum ar fi probleme Dar viața umană - a subliniat Suveranul Pontif - nu este o problemă, este un dar. Problema este reprezentată și de alegerile celor care se gândesc doar la ei înșiși, delirul unui materialism nestăpânit, orb și năprasnic, al unui consumerism care, ca un virus malefic, atacă la rădăcină existența oamenilor și a societății. (...)Casele se umplu de obiecte și se golesc de copii, devenind locuri foarte triste”, a mai spus papa. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel