Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Pământul din Insula Mare a Brăilei, cumpărat de un șeic. Cel mai fertil sol al României
WhatsApp
Un șeic a preluat zona cu cel mai fertil pământ al României: Este vorba despre 56 000 de hectare din Insula Mare a Brăilei.  

Șeicul Hamdan Bin Zayed Al Nahyan vrea să cultive lucernă pe care o va importa în Arabia Saudită, acolo unde o va folosi pentru hrănirea cămilelor. 

Şeicul a plătit 200 de milioane de euro pentru a cumpăra pachetul majoritar de acţiuni al companiei care administrează cea mai mare fermă din România. Problema este că în acest moment firma plătește anual o arendă de aproximativ 5 milioane de euro, iar suma corectă ar trebui să fie de cel puțin trei ori mai mare, însă odată cu cumpărarea pachetului majoritar de acțiuni, arabul a moștenit și facilitățile fiscale negociate pe vremea defunctului Culiță Tărâță, cel care a inițiat afacerea în Insula Mare a Brăilei. 

Șeicul s-a angajat că va face investiţii de 500 de milioane de euro. Statul român deţine 56.000 de hectare de teren arabil de cea mai bună calitate în Insula Mare a Brăilei, care este concesionat integral companiei controlate acum de afaceristul arab.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel