Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ovidiu Bojor a murit. Doliu în medicina românească
WhatsApp
Academicianul Ovidiu Bojor a murit la vârsta de 98 de ani. 
Ovidiu Bojor

"Dumnezeu să îl aibă în paza sa veșnică, de-a dreapta Sa! Acad. Dr. Farm. Ovidiu Bojor- Președintele onorific PLANTA ROMANICA, la venerabila vârsta de 98 de ani a plecat la Domnul.Ovidiu Bojor a fost cel mai mare fitoterapeut român, doctor farmacist, membru de onoare al Academiei de Științe Medicale. Este deținător al titlului de Senior Honoris Causa, brevet acordat de către Forumul Președinților Patronatelor din România și Diploma de Merit Academic, acordată de președintele Academiei Române.Să nu îi uităm NICIODATĂ îndemnurile:“Iubirea am situat-o pe primul loc din tot ceea ce există pe Pământ. Trebuie să plecăm de la iubirea față de creator, față de creație, de la iubirea între oameni. Și chiar dacă îți greșește cineva, întoarce și cealaltă parte a obrazului și îl vei dezarma. Priviți viața ca și când ați fi în fața unei oglinzi. Dacă vă crispați, crisparea se va întoarce asupra voastră. Dacă vă zâmbiți, zâmbetul se întoarce asupra voastră.”A plecat deși cu puțin timp în urmă își declara fericirea de a trăi în România, mărturisindu-și dragostea pentru țară dar și pentru credință.„Sunt un om fericit, trăiesc în România, un loc binecuvântat.”Drum lin în lumină!Puteți aduce un ultim omagiu astăzi, 14 februarie, între orele 16-20, în holul de onoare al Facultății de Medicină și Farmacie Carol Davila și mâine, 15 februarie, la capela cimitirului Bellu Ortodox. Slujba de înmormântare va avea loc joi, 16 februarie, ora 13:00 la Capela cimitirului Bellu Ortodox," anunța Cristina Covali. 

Ovidiu Bojor a murit.  Anunțul oficial  de la Planta Romanica

 

„Cu tristeţe anunţăm decesul celui care a fost Acad. Dr. Farm. Ovidiu Bojor- Președintele onorific PLANTA ROMANICA, la vârsta de 98 de ani.

Ovidiu Bojor a fost cel mai mare fitoterapeut român, doctor farmacist, membru de onoare al Academiei de Științe Medicale. Este deținător al titlului de Senior Honoris Causa, brevet acordat de către Forumul Președinților Patronatelor din România și Diploma de Merit Academic, acordată de președintele Academiei Române.

Să nu îi uităm NICIODATĂ îndemnurile:

“Iubirea am situat-o pe primul loc din tot ceea ce există pe Pământ. Trebuie să plecăm de la iubirea față de creator, față de creație, de la iubirea între oameni. Și chiar dacă îți greșește cineva, întoarce și cealaltă parte a obrazului și îl vei dezarma. Priviți viața ca și când ați fi în fața unei oglinzi. Dacă vă crispați, crisparea se va întoarce asupra voastră. Dacă vă zâmbiți, zâmbetul se întoarce asupra voastră.”

A plecat deși cu puțin timp în urmă își declara fericirea de a trăi în România, mărturisindu-și dragostea pentru țară dar și pentru credință.

„Sunt un om fericit, trăiesc în România, un loc binecuvântat.”

Drum lin!”, a scris Anca Daniela Raiciu, președintele Planta Romanica. 

 

Colecție de bujori în onoarea academicianului, încă de anul trecut

 

Liceul "Ioan Bojor" din Reghin deţine o colecţie impresionantă de bujori, înfiinţată în cinstea fiului fostului director al şcolii din perioada 1922-1924, Ioan Bojor, academicianul Ovidiu Bojor, fondatorul fitoterapiei moderne în România, cel care a împlinit, în data de 1 noiembrie, vârsta de 98 de ani.

"În urmă câţiva ani, în onoarea academicianului Ovidiu Bojor, am iniţiat în şcoală un concurs interdiscipinar 'Ioan Bojor' în cadrul unui proiect finanţat de Primăria Municipiului Reghin şi Consiliul Local. În urma acestui concurs am achiziţionat butaşi de plante medicinale şi de bujori, iar astăzi există o colecţie de bujori. Avem o colecţie impresionantă de bujori de toate culorile. Suntem foarte, foarte mândri de ei, mai ales în primăvară când încep să înflorească, toată lumea iese în curte să să-şi facă poze cu ei. Mie îmi place cel mai mult bujorul galben, dar avem şi roşu, avem şi roz, avem şi alb, avem multe culori frumoase. Ne face o deosebită plăcere şi o onoare să avem această colecţie de bujori. Nu este o cultură greu de întreţinut. Toamna îi tăiem ca să reziste peste iarnă şi nu e complicat. Nu e o floare pretenţioasă", a declarat presei, profesoara Laura Ardelean, de la Liceul Tehnologic "Ioan Bojor" din Reghin.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
pixel